Tüm zamanların IMDb puanı en yüksek filmleri

0
708 Okunma
tum-zamanlarin-imdb-puani-en-yuksek-filmleri-1

Internet Movie Database, kısaca IMDb, yeryüzündeki tüm ülkelerin ve tüm dönemlerin sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları ve dizileri hakkında bilgiler barındıran çevrimiçi bir veri tabanı. Haberimizde ise tüm zamanların IMDb puanı en yüksek 10 filmini sizler için sıraladık…

1. Esaretin Bedeli (1994) /9,2

tum-zamanlarin-imdb-puani-en-yuksek-filmleri

Esaretin Bedeli, Frank Darabont’un senaryosunu yazdığı ve yönettiği, başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman’ın yer aldığı 1994 yapımı Amerikan dram filmi.

2. Baba (1972) /9,1

tum-zamanlarin-imdb-puani-en-yuksek-filmleri-2

Mario Puzo’nun çok satan kitabından Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola tarafından sinemaya uyarlanan Marlon Brando, Al Pacino ve James Caan’in başrolünde olduğu film o yıl En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oscar kazanmıştır.

3. Baba 2 (1974) /9,0

tum-zamanlarin-imdb-puani-en-yuksek-filmleri-3

Baba II, ilk filmin yapımından iki sene sonra çekildi.  Mario Puzo ve Francis Ford Coppola’nın ortak yazdığı senaryoyla kurgulandı ve 6 Oscar Ödülü kazandı.

4. Kara Şövalye (2008) /9,0

tum-zamanlarin-imdb-puani-en-yuksek-filmleri-4

Kara Şövalye, Christopher Nolan’ın yönettiği bir süper kahraman filmi. DC Comics’in kurgusal karakteri Batman’den uyarlanan 2005 tarihli Batman Başlıyor filminin devamı. Başrolünde  Christian Bale, Heath Ledger ve Aaron Eckhart’ın olduğu filmin senaryosunu Christopher ve kardeşi Jonathan Nolan yazdı.

5. 12 Öfkeli Adam (1957) /8,9

tum-zamanlarin-imdb-puani-en-yuksek-filmleri-5

12 Öfkeli Adam, Sidney Lumet’in yönettiği 1957 ABD yapımı drama filmi. Başrolünde Henry Fonda, Lee J. Cobb, Martin Balsam olduğu ve Reginald Rose’un aynı adlı oyunundan uyarlanan film bir duruşmada bir jüri üyesinin diğer on bir jüri üyesini şüphelinin suçsuz olduğu konusunda, makul şüphe temelinde, ikna etme çabaları hakkında.

6. Schindler’in Listesi (1993) /8,9

tum-zamanlarin-imdb-puani-en-yuksek-filmleri-6

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, ünlü yönetmen Steven Spielberg’in en önemli yapıtları arasında sayılan ve ona Oscar kazandıran bir yapımdır. Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley’in başrolünde olduğu film, 1994 yılında 12 dalda Oscar’a aday olmuş ve 7 dalda ödül kazanmıştı. Filmin kazandığı Oscar’lar şöyle : En İyi Film, Yönetim, Kurgu, Sanat Yönetimi, Görüntü, Özgün Müzik ve Senaryo Uyarlaması.

7. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) /8,9

tum-zamanlarin-imdb-puani-en-yuksek-filmleri-7

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, Peter Jackson’ın yönetmenliğini yaptığı, J. R. R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi kitaplarının ikinci ve üçüncü bölümlerinden uyarlanan 2003 yılında gösterime giren bir film. Başrollerinde Elijah Wood, Viggo Mortensen ve Ian McKellen bulunuyor.

8. Ucuz Roman (1994) /8,9

tum-zamanlarin-imdb-puani-en-yuksek-filmleri-8

John Travolta, Uma Thurman ve Samuel L. Jackson’ın başrollerinde olduğu, Quentin Tarantino yönetmenliğinde Roger Avary ile birlikte yazılmış, 1994 yapımı, kült kabul edilen bir film. Ucuz Roman, En İyi Film dahil 7 dalda Oscar’a aday gösterilmiş ve En İyi Orijinal Senaryo Oscarı’nı aldı.

9. İyi, Kötü ve Çirkin (1966) /8,8

tum-zamanlarin-imdb-puani-en-yuksek-filmleri-9

1966 yapımı Sergio Leone’nin yönettiği Spagetti Western filmi, başrollerini Clint Eastwood, Lee Van Cleef ve Eli Wallach paylaşmaktadır. Filmin hikâyesi Luciano Vincenzoni ve Sergio Leone tarafından, senaryosu ise Agenore Incrocci ve Furio Scarpelli tarafından yazıldı.

10.  Dövüş Kulübü (1999) /8,8

tum-zamanlarin-imdb-puani-en-yuksek-filmleri-10

Chuck Palahniuk tarafından yazılmış ve aynı isimli roman üzerinden çekilen bir kült film. 1999 yapımı ve IMDb  puanı 8,8 olan film, David Fincher tarafından yönetildi ve başrollerde Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter rol aldı. Müziklerini ise Dust Brothers yaptı.

Google çöktü mü yoksa Türkiye’den mi çekildi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz