Saatle EKG çektik! Apple Watch EKG özelliği nasıl kullanılır?

0
452 Okunma

Birçok ülkede kullanılan Apple Watch özelliği, watchOS 6.2 ile birlikte Türkiye’ye de geldi. Saatle EKG çekmeyi sağlayan Apple Watch EKG özelliği nasıl kullanılır? Videomuzda bu soruya yanıt veriyoruz.

Saatle EKG çekmek artık mümkün!

Apple Watch Series 4 ve Series 5 modellerinde kullanılabilen özellik sayesinde kullanıcılar kendi EKG’lerini evde 30 saniye içinde çekebiliyor.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Apple Watch EKG özelliği nasıl kullanılır?

Aslında bu sorunun yanıtı oldukça kolay. Ancak, bu özelliği kullanmadan önce yapılması gereken bazı güncellemeler var. İlk olarak iPhone’unuzun yazılımını iOS 13.4 sürümüne güncellemek gerekiyor. Bu güncellemeyi yapmadığınız takdirde Apple Watch’unuzun güncellemesini de göremiyorsunuz. Gerekli güncellemeyi yapmak için iPhone’unuzdan Ayarlar’a girin. Sonrasında Genel > Yazılım Güncelleme yönlendirmelerini takip edin. Yazılımınız güncel değilse buradan gerekli güncellemeyi yapın.

Şimdi ise sıra saatte.

iPhone’daki Watch uygulamasına girin ve burada da Genel > Yazılım Güncelleme yönlendirmesini takip edin. watchOS 6.2 güncellemesini göreceksiniz. Gerekli güncellemeyi yaptıktan sonra saatinizi bileğinize takın ve Uygulamalar’ı açın. EKG uygulaması burada karşınıza çıkacak.

Uygulamayı açtıktan sonra sizden parmağınızı Digital Crown’un üzerinde tutmanızı isteyecek ve ardından 30 saniyelik EKG çekme işlemi başlayacak.

İşte saatle EKG çekmek bu kadar kolay!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz