Sosyal medya devinden gerçek gazeteciliğe 100 milyon dolar

0
168 Okunma
Gercek-gazetecilige-100- milyon-dolar-01

Facebook, Corona virüsü kapsamında yerel haberciliği ve gerçek gazeteciliği desteklemek adına 100 milyon dolarlık bir yatırım yapıyor.

Sosyal medya devleri arasında yer alan Facebook içinde birçok şirketi de barındırıyor. Popüler platform yapacağı yeni yatırım ile tekrar gündeme geldi. Bu kapsamda değerlendirildiğinde Facebook hem yerel haberleri desteklemek için hem de gerçek gazetecilik için 100 milyon dolarlık bir yatırım yapacağını söylüyor.

Facebook’tan gerçek gazeteciliğe 100 milyon dolar

Dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü nedeniyle sosyal medya kullanımlarında önemli artışlar görülüyor. Buna bağlı olarak yayılan yalan haberlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Google ve Apple gibi şirketler yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek adına birçok girişimde bulunuyor.

Facebook’un Gazetecilik Projesi portalındaki bir yazıda şirket, reklam gelirlerinin “gazeteciliğin her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu bir zamanda” azaldığını ve bu noktada Facebook’un yapacağı yatırımın can suyu olacağını söylüyor.

Şirket bu kapsamda gerçek gazeteciliğe 100 milyon dolar yatırım yapıyor.

Facebook yaptığı açıklamada hibelerinden 25 milyon doların yerel haber üreten gazeteciler için vereceğini duyurdu. Kalan 75 milyon dolarlık bütçenin de dünya çapındaki diğer haber merkezlerinin desteklenmesi için kullanılacağı aktarıldı.

Doğru ve gerçek haberciliğin şu günlerde daha da önem kazandığını belirten şirket, zaten daha önceki zamanlarda da yerel gazeteciliği destekleyen girişimlere destek olmuş ve yatırım yapmıştı.

Estée Lauder CFO’su, yüzde 40’ı kadın olan Facebook yönetim kurulunda!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz