Saç düzleştirici alırken nelere dikkat edilmeli?

0
115 Okunma

Fön çekmek uzun ve yorucu bir süreçtir. Aynı zamanda tek başına fön çekmek de imkansızdır. Genellikle kısa sürede saçları düzeltmek için saç düzleştirici kullanılır. Sadece saç düzleştirici diyerek geçmemek gerekiyor. Saç düzleştirici satın alırken dikkat etmeniz gerekenleri sizin için listeledik.

Saç düzleştirici alırken dikkat edilmesi gerekenler!

  • Saç düzleştirici alırken farklı marka ve modellerin birbirinden farklı sonuçlar elde edeceğini unutmamalısınız. Saç düzleştirici ile düzleştirmenin dışında saça farklı şekiller vermek de mümkün.
  • Saç düzleştirici seçerken dikkat etmeniz gerekenlerden biri de plakanın özelliği ve boyutu olmalı. Saçlarınızı düzleştirirken cihazın plakası saçınıza birebir temas eder. Saçınıza göre olan ürünü tercih etmeniz gerekiyor.
  • Düzleştirici satın alırken saç boyunuz da önemlidir. Saç boyunuza ve saç kalınlığına göre tercih edeceğiniz modeli belirlemelisiniz.

  • Isı derecesi de düzleştirici satın alırken önemli ayrıntılardan biridir. Saçları düzleştirirken onlara zarar vermeyecek ısı derecesini seçmek daha iyi olacaktır.
  • Düzleştiriciler farklı kaplama çeşitlerine sahiptirler. Bunlar; seramik ve titanyum. Saçınıza uygun olan ve rahat kullanabileceğiniz ürünü seçmelisiniz.
  • Seramik yapılı saç düzleştiricileri en sık rastlanılan çeşittir. Yapısı sayesinde bu tür düzleştiriciler daha az ısı ile saçlara şekil verir. Genellikle bu çeşit ince telli veya dalgalı saçlara sahip olanlar tarafından tercih edilir.

  • Saçlarınızı her gün düzleştirme ihtiyacı duyuyorsanız tercih etmeniz gereken model titanyum kaplamaya sahip olmalı. Bu plaka kalın telli veya kıvırcık saçlara sahip olanlar tarafından tercih edilir. Aynı zamanda seramik düzleştiricilere göre daha hızlı düzleştirir.

Saç düzleştirici satın alırken dikkat etmeniz gerekenler bu şekilde. Saç tipinize göre model seçimi yapmanız gerekiyor. Aynı zamanda ısı vererek saç düzleştirme işlemi yapıldığı için saç bakımınızı da düzenli olarak yapmanız gerekiyor.

Peki siz saç düzleştirici alırken hangi detaylara dikkat ettiniz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz