Saç düzleştiricisi alırken nelere dikkat edilmeli?

0
724 Okunma
saç düzleştiricisi alırken dikkat edilmesi gerekenler

Saç düzleştiricileri kadınların vazgeçilmez teknolojik ürünlerinden biri. Çok sayıda alternatifi bulunan bu üründen, ihtiyacımıza yönelik olanı bulmaksa haliyle önemli. Çünkü farklı modellerdeki cihazlar farklı sonuçlar doğurabilir. Peki düzleştirici alırken nelere dikkat etmeliyiz? Kendimize uygun olanı nasıl bulmalıyız? İşte haberimiz!

Saç düzleştiricisi alırken nelere dikkat edilmeli

1-Kaplama Malzemesi:

Bir düzleştiricinin kaplama malzemesi onun fiyatını ve kalitesini belirleyen en önemli kriterlerden biri. Düzleştiricilerde bilinen plaklar  seramik, turmalin, keratin ve titanyum olarak karşımıza çıkıyor.

Seramik plaklı düzleştiriciler piyasada çok fazla yer alıyor. Bu kaplamaya ısıyı çok hızlı ve eşit bir şekilde dağıtması ile ön plana çıkıyor .Isı eşit olarak dağıtıldığında ise saç yanmalarının da önüne geçilmiş olurlar. Aynı zamanda iyon teknolojisine sahip olması elektriklenmeyi de önlüyor.

saç düzleştiricisi

Turmalin plakalı saç düzleştiricileri ise kızılötesi bir ışık yayarak kabarmalara karşı koyuyor.  Düşük ısı ile çok hızlı sonuçlar alabileceğiniz bu düzleştici türü, saçınızın nemini  ve parlaklığını korur.

Son dönemde popülerliği artan keratin plaklı düzleştiriciler saçın içerisindeki proteinini kaybetmeden saçınızı düzleştirmeyi vaad ediyor. Bu sayede saçlarınızı daha sağlıklı düzleştirebiliyorsunuz.

Özellikle çok sık saç düzleştiriyorsanız veya saçınız çok fazla kıvırcıksa titanyum plaklı saç düzleştiricileri ihtiyacınız olan şey olabilir.  Yüksek oranda parlaklık ve düz görünüm oluşturmak amacıyla tasarlanan bu plaklar ısıyı oldukça hızlı ve iyi iletiyor.

2-Isı Derecesi

Isı derecesi, düzleştirici alırken dikkat edilen bir diğer konu. Genelde 180 dereceden başlayan ısı ayarları 230 dereceye kadar çıkabiliyor. Fakat 230 derecenin altında kullanmanızı tavsiye ederiz.

Isı derecesinin bir alt başlığı ise bu seviyeyi gösterecek olan dijital bir ekran oluyor. Çünkü saçınızı hangi kademede yaptığınızı bilmek sizleri çok daha rahat hissettiriyor.

3- Otomatik Kapanma 

Her düzleştirici de bu özellik olmasa da güvenlik önlemlerine önem veren herkes için dikkat edilmesi gereken bir durum. Günlük hayatımızın koşuşturmasından fişleri prize takılı unutabiliyoruz ve risk ortaya çıkıyor. Bu yüzden belli bir süre sonra otomatik olarak kapanan düzleştiriciler tercih etmeniz sizin için iyi olacaktır.

4- Hareketli Plaklar ve Boyutu

hareketli plaklı düzleştirici

Hareketli plaklara sahip saç düzleştiricileri sadece düzleştirmekle kalmıyor, saçınıza dalgalı şekil vermenize de olanak sağlıyor. Bu sayede düzleştiricinin birden fazla işlevi olmuş oluyor. Bunun yanı sıra eğer saçlarınız orta uzunluktaysa ve kalın telli değilse; orta boy genişliğe sahip düzleştiricileri tercih edebilirsiniz.

Bir saç düzleştiricisi alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden kısaca bahsettik. Size en iyi ve en doğru düzleştiriciyi seçtiğiniz zaman, uzun süre kullanabilirsiniz. Bununla birlikte en iyi saç düzleştiricilerini merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız listeye buradan bakabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz