Sağlık Bakanlığından Covid-19 için yeni mobil uygulama!

0
205 Okunma

Sağlık ve teknolojinin birleşmesine en güzel örneklerden biri olabilecek adım Sağlık Bakanlığı tarafından atıldı. “Hayat Eve Sığar” adlı mobil uygulama tüm İOS ve Android’lerde bugün kullanılmaya başlandı.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Hayat Evet Sığar mobil uygulaması bugünden itibaren tüm İOS ve Android’lerde kullanılmaya başlandı. Corona virüs ile mücadele amaçlı hazırlanan bu uygulamayı telefonunuza gönderilen kod ile hesap açarak kullanabiliyorsunuz. Daha sonra konum servisleri ve Bluetooth ayarlarınızı açmanız isteniyor. Hayat Eve Sığar adlı mobil uygulama Sağlık durumu, Yoğunluk ve Ailem olmak üzere üç bölüme ayrılıyor. İlk bölüm olan Sağlık durumu kısmında sizi bir test bekliyor. Test kendinizi nasıl hissettiğinize dair bir soruyla başlayarak, corona virüs belirtilerini içeren sorularla devam ediyor. Sağlık kısmı sayesinde güncel olarak durumunuzu belirleyebilirsiniz. İkinci bölüm ise Yoğunluk adı verilen bu bölüm kendi içerisinde dört bölüme ayrılıyor. Kendi içerisinde dört bölüme ayrılan bu bölümün ilki Evde izalasyon kısmı. Bu bölüm sayesinde bulunduğunuz bölgenin evde izalasyon oranlarının yüksek veya düşük olduğunu görebiliyorsunuz. Bir diğer bölümün adı ise Riskli olup bölgenizin corona virüsüne karşı riskli olup, olmadığını gösteriyor. Yoğunluk kısmının üçüncü bölümü olan Enfekte kısmı ise bölgenizdeki enfekte yoğunluğunu gösteriyor. Yoğunluk kısmının son bölümü olan ve belkide Hayat Eve Sığar mobil uygulamasının en iyi kısmı olabilecek yer ise bu bölüm olabilir. Çünkü aile bireylerinizi veya sevdiklerinizi Ailem adı verilen kısıma onların izni dahilinde ekleyebiliyorsunuz. Eklediğiniz kişilerin durumları hakkında bilgi alabilir ve riskli bir durumla karşılaşmadan önce önlem alabilirsiniz.

Hayat Eve Sığar mobil uygulaması sayesinde bölgenizdeki corona virüsüne karşın son durumu öğrenebiliyor aynı zamanda ülke genelinde vefat eden veya iyileşen kişi sayısınıda güncel olarak görebiliyorsunuz. Mobil uygulama Sağlık Bakanlığı ve E- Nabız’ın web sitesine yönlendirebiliyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz