Samsung akıllı tişört hastalıkları tespit ediyor

0
93 Okunma

Son zamanda birçok teknoloji devi giyilebilir teknolojilere sayısız yatırımlar yapıyor. Büyük isimlerin bu alanda yaptığı çalışmalar birer birer ortaya çıkıyor. Bu isimlerden biri de Samsung. LetsGoDigital’de yer alan bilgiye göre geçtiğimiz günlerde Samsung akıllı tişört tasarımı için patent başvurusunda bulunuldu. 

Samsung akıllı tişört‘te yerleşik sensörler bulunuyor. Bu sayede organlardan gelen sesleri tespit ederek kullanıcısına tespit ve önerilerde bulunabiliyor. Bir nevi sahibinin kapsamlı akciğer incelemesini yapıyor. Samsung akıllı tişört solunum yolu hastalıklarını tespit edebildiği gibi nefes sıklığı süresini de ölçüyor. Tişört zatürre ve bronşit gibi hastalıkların teşhisini yapabiliyor. 

Akıllı tişört nasıl çalışıyor?

Üzerine yerleştirilen sensörlerden bilgi alan tişört, değerlendirmeyi kişinin sağlık geçmişine ve beden kitle endeksine göre yapıyor. Sensörlerin doğru tanıyı koyabilmesi için kişinin yaşını, cinsiyetini, kilosunu ve tıbbi geçmişini bilmesi gerekiyor. Tabiki bu bilgiler akıllı tişört ile bağlantı kuran akıllı telefona giriliyor. 

Söz konusu sensörler yalnızca tişörtte kulanılacak diye bir şey yok. İstenilen her giysi türüne entegre etmek mümkün. 

Akıllı tişört son kullanıcıya ne zaman ulaşacak, bunu ilerleyen aylarda öğreneceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz