Samsung, CES 2020’de evinizi yönetmek için sevimli bir arkadaş olan Ballie’yi tanıttı

0
378 Okunma
samsung-ces-2020de-evinizi-yonetmek-icin-sevimli-bir-arkadas-olan-ballieyi-tanitti-1

Bu yıl 53. kez kapılarını açacak olan fuar, 7–10 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Her yılın ilk ayında düzenlenen etkinlik CES 2020’de Samsung, evinizi yönetmek için sevimli bir arkadaş olan Ballie robotu tanıttı. Kamera ile donatılmış bir rolling robotu ve etrafındaki insanları algılamak ve evin etrafındaki bağlı cihazları kontrol etmek için yeterince akıllı.

samsung-ces-2020de-evinizi-yonetmek-icin-sevimli-bir-arkadas-olan-ballieyi-tanitti

Aşağıdaki tanıtım videosunda da, Samsung Ballie, bir insanı ve köpeğini bir gün boyunca eve giderken takip ederek akıllı panjurları ayarladığını, bir çamaşır makinesini çalıştırdığını ve mümkün olduğunca sessiz bir şekilde yardımcı olduğu görülüyor. Hatta köpekleri meşgul etmek için TV’yi açıyor. Samsung, Ballie’nin cihazdaki AI yetenekleriyle birlikte geldiğini ve egzersizlerinize yardımcı olmak için bir fitness yardımcısı olarak görev yapabileceğini belirtti.

https://youtu.be/c7N5UDZX7TQ

Bu gördüğümüz ilk rolling robotu değil. Sony, Rolly müzik çalma botunu 2007’de üretmişti; 2016 yılında ise LG , G5 amiral gemisi telefonuyla eşleştirmek, evinize göz kulak olmak, interkom olarak hareket etmek, evcil hayvanlarınızı eğlendirmek ve hatta ev aletlerinizi açmak için 8 megapiksel kamerayı yaratıcı bir şekilde ‘Rolling Bot‘ olarak adlandırdı. Ama bunların hiçbiri piyasa üzerinde gerçek bir etki yaratmadı.

Samsung Ballie robotun ne zaman piyasaya çıkacağını veya ne kadara mal olacağını söylemedi. Ancak, şirket bunun başarılı olmasını umuyorsa, akıllı robot sizi takip ederken ve diğer cihazları açarken sevimli görünmekten çok daha fazlasını yapmalı.

Oppo en çok Türkiye’de tercih edildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz