Samsung, HDR’nin yerini alacak teknoloji olan “UDR”nin patentini mi alıyor?

0
380 Okunma

Samsung Display, yeni bir Dinamik Aralık teknolojisi olan UDR’nin (Ultra Dinamik Aralık) patentini aldı ve bu, HDR10 + gibi adlar kullanılarak genişletilen mevcut HDR göstergesinin sona erdiğini gösteriyor. İşte detaylar…

Samsung’un yeni ticari markası “UDR”, Ultra Dinamik Aralık teknolojisine atıfta bulunabilir

Şirket, daha canlı resim kalitesi ve gerçekçi bir izleme deneyimi için bir görüntüdeki siyah ve beyaz seviyeleri arasındaki kontrast oranını iyileştiren yüksek dinamik aralıklı (HDR) ekran teknolojisinin bir çeşidi olan HDR10+’ı geliştirdi. San Francisco merkezli Dolby tarafından geliştirilen benzer bir görüntüleme teknolojisi olan Dolby Vision, aynı zamanda HDR10+’a açık kaynaklı bir alternatiftir.

Akıllı telefonlar, TV’ler ve monitörler gibi üst düzey görüntüleme ürünlerinin tümü HDR10+ veya Dolby Vision dinamik aralık teknolojisini destekler. Samsung elbette HDR10+ kullanmayı tercih ediyor. Ancak, Dolby Vision’ın popülaritesi, daha yüksek üretim maliyetine rağmen diğer üreticiler arasında artıyor. Çünkü her iki süreç de film yapımcılarının çalışmalarını yeniden düzenlemelerini gerektiriyor.

samsung-hdr-nin-yerini-alacak-teknoloji-olan-udr-nin-patentini-mi-aliyor-1

Bu pazar segmentindeki yenilikler durmuş gibi değil ve teknolojik ilerlemeyi belirtmek için yeni bir isme şiddetle ihtiyaç duyuyor. Sektörün yeni pazarlama terimlerine ihtiyacı var ve Samsung liderliği aldı. Böylece HDR10+ etiketli cihazlardan sonra yakında UDR sertifikasına sahip olanları göreceğiz, “+” ile devam edenleri önümüzdeki yıllarda başka göstergeler eklenecek.

En gelişmiş cihazların çoğu (akıllı telefonlar, TV’ler ve son teknoloji monitörler) HDR10 +, Dolby Vision veya her ikisini de destekler. Ancak Samsung, Dolby Vision sertifikasını HDR10+ lehine reddetti. Güney Koreliler sertifikasyon ücretinde birkaç doları reddettiği için, ilki diğer cihaz üreticileri arasında daha popüler.

Her iki teknolojinin de içerik oluşturucuların, her format için belirli veriler dahil olmak üzere dağıtılmış içeriklerini uyarlamasını gerektirdiği göz önüne alındığında, Dolby Vision’ın popülaritesi, HDR10 + sertifikasının kademeli olarak azalması anlamına geliyordu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz