Twitter, alışveriş odaklı Product Drops özelliğini test etmeye başladı

0
102 Okunma
twitter blue

Diğer sosyal medya platformlarına göre ayrı bir konumda yer alan Twitter; alışveriş odaklı yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Platformdan gelir elde etmek isteyen kullanıcılara özel olarak geliştirilen Product Drops özelliği için pilot uygulaması duyuruldu. İşte detaylar.

Product Drops nedir?

Sosyal medya mecralarının vazgeçilmez etkinliği platformlardan para kazanmak haline geldi. Birçok fenomen sosyal medya kullanımı ile yüksek gelirler elde ediyor. Twitter bu olaya farklı bir taraftan bakarak Product Drops’u geliştirdi. Bu yeni sistem şimdilik seçkin markalar ile deneme aşamasına girdi.

Product Drops

Özellikle e-ticaret şirketlerinin yakından takip edeceği bu sistem; kullanıcıların alışverişlerini Twitter bağlantılı olarak yapmasına izin verecek. Etkileşimi arttıran ve yüksek gelir sağlamayı hedefleyen Product Drops, Christian Dior markası ile çalışmalara başladı. Marka sosyal medya yöneticisi yeni uygulama hakkında şu ifadeleri kullandı;

Ticaret yapanlar Product Drop’ları kullandığında, Tweet Beğenilebilir, RT’lenebilir, QTed’lenebilir, DM veya metin yoluyla paylaşılabilir ve bir standart gibi Yer İşareti Eklenebilir. Tweet ve ek güçlendirme için tanıtılabilir. Bu, onu alışveriş yapanlar ve – ticaret yapanlar için – büyük ürün anlarında daha fazla etkileşim ve farkındalık yaratma potansiyeline sahip kılacak. Artık Twitter’da alışveriş yapanlar, zaman çizelgesindeki düşüşleri keşfetme ve aynı yerden satın alma için net bir yola sahip olma yetkisine sahip olabilecek.”

Twitter bu adım ile alışveriş yapanları ürün sahipleri ile sosyal ortamda buluşturmayı hedefliyor. E-ticaret hayatımızın her kademesinde olduğu gibi Twitter’da da var. Daha önce de bununla ilgili adımlar atan Twitter; bu kez yeni uygulama ile e-ticareti tamamen merkezine alıyor. Product Drops şimdilik yalnızca ABD ve bazı markalarda yer alıyor. Fakat pilot çalışma ve testlerin bitmesinin ardından özelliğin küresel olarak aktif edilmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz