Samsung kararını verdi: Rusya satışları durduruldu

0
279 Okunma
samsung

Rusya Ukrayna savaşı acı bir şekilde devam ediyor. Birçok sivilin etkilendiği savaşta teknoloji dünyası Rusya’nın zulmüne karşı birleşmiş durumda. Birçok şirket ve hizmetin askıya alındığı Rusya; yeni bir yaptırımla daha karşı karşıya. Samsung Rusya satışlarını durdurdu. İşte detaylar.

Rusya teknoloji devlerinin ortak hedefinde

putiin

Savaş başladığı günden bu zamana birçok teknoloji devi Rusya’ya uyarıda bulundu. Çağrılara kulak vermeyen Rusya, yaptırımlarla yüzleşmeye devam ediyor. Savaşa karşı destek olan teknoloji devleri Rusya’yı köşeye sıkıştıracak hamlelerine devam ediyor. Dün Ukrayna Devlet Başkan Yardımcısı Mykhailo Fedorov tarafından Samsung’a açık çağrı yapılmıştı. Federov, Samsung’dan bu savaşı durdurmaya destek olmasını istedi. Samsung çağrıyı cevapsız bırakmadı.

Rusya çok büyük bir payı olan Samsung kritik kararını netleştirdi. Firma temsilcisi e-posta yoluyla şu mesajı iletti;

Mevcut jeopolitik gelişmeler nedeniyle Rusya’ya yapılan sevkiyatlar askıya alındı”, “Bir sonraki adımlarımızı belirlemek için bu karmaşık durumu aktif olarak izlemeye devam ediyoruz.”

Rusya bu çirkin savaştan yaptırımlar ile döndürülmüye çalışıyor. Apple, Google ve Intel, Nike ve BMW, Microsoft ve daha bir sürü firmadan tepkiler gören Rusya; kendi tarafında sosyal medyaları engelleyerek yaptırımların karşısında duruyor. Son olarak artık en büyük yaptırım da Samsung’tan geldi. Bu durum böyle devam ederse Rusya için olumsuz sonuçlar doğacak. Sosyal hayat ve yaşantının yanı sıra iş ve teknik birçok alanda kullandığı teknolojiler askıya alındı. Bu demek oluyor ki Putin yönetimi ya yeni baştan tarih yazacak ya da yaptırımlara teslim olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz