Samsung S20 satışları için Corona virüsü suçluyor

0
453 Okunma
Samsung S20 satışları

Geçenlerde Samsung’un yeni piyasaya sürdüğü Galaxy S20 ailesi için ilk satış rakamları açıklanmıştı. Samsung S20 satışları geçen 2019 yılının aynı döneminde piyasaya sürülen Galaxy S10 için açıklanandan çok daha düşük olması Samsung beklentilerinin karşılanmadığını göstermişti.

Galaxy S20 piyasaya sürüldüğü ilk gün 70 bin 800 adet satmışken, geçen yıl piyasaya sürülen Galaxy S10 ilk gününde 140 bin adet satarak bir başarıya imza atmıştı.

Samsung S20 satışları için Corona virüsü etkisi

Söz konusu rakamların ortaya çıkmasıyla Samsung cephesinde de kaynamalar başladı. Bu kaynamaların ana odağında olan satış rakamlarının düşüklüğü, yeni telefonlar çıkanca eski telefonlara uygulanan indirim ve Corona virüsü salgınının yarattığı gerilimli ortamdan kaynaklı olduğuna bağlanıyor.

Samsung’tan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, ”Satışlar yeni telefonlar için yapılan indirimlerdeki keskin düşüşlerden ve Corona virüs enfeksiyonu korkuları nedeniyle çevrim dışı mağazalara ziyaretçi sayısından etkilendi.” deniyor.

Samsung tarafından gelen bu açıklama aslında bir ilk değil. Teknoloji devi Apple da Corona virüsü gerekçesiyle mart ayı için beklenen ilk çeyrek tahminlerini karşılayamayacağını düşünüyor. Hatta Apple yaptığı bir başka açıklama ile iPhone tedariklerinin kısıtlanacağını da aktarıyor.

Söz konusu açıklamalar aslında teknoloji sektörünün üretim noktasının Çin’de yer alıyor olmasında yatıyor. Zira Çin’in bu noktada kilit ülke konumunda yer alıyor olması Corona virüsü salgını ile daha da göz önüne serilmiş oldu.

Samsung Galaxy S20 Ultra en iyi ekrana sahip

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz