Samsung yürümeyi kolaylaştıran robot ile sertifika aldı

0
338 Okunma
yürümeyi kolaylaştıran robot, samsung,

Samsung’un yürümeyi kolaylaştıran ve daha hızlı yürünmesini sağlayan kişisel robotu GEMS Hip, ISO 13482 güvenlik ve ürün kalitesi sertifikası aldı. Teknoloji devi yürümeyi kolaylaştıran robot ile sertifika aldı ve Kore’de bu güvenlik sertifikasını alan ilk şirket olduğunu duyurdu.

Samsung yürümeyi kolaylaştıran robot ile sertifika aldı

Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) tarafından kurulan ISO 13482, mobil hizmet robotları, fiziksel yardımcı robotlar ve kişi taşıyıcı robotların kullanımında güvenliği sağlamak için dünya çapında tanınan bir standart.

yürümeyi kolaylaştıran robot, samsung

Kalça ve bacaklara takılan bu kişisel robot kullanıcılarının daha kolay yürümesini ve hızlanmasını sağlıyor. Robot, kişiyi yüzde 14 oranında hızlandırırken yüzde 24 oranında ise yürürken harcanan eforu ve enerjiyi azaltıyor. Alınan sertifika hakkında yorum yapan Samsung Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Robot Merkezi Başkanı Sungchul Kang, “Bu uluslararası güvenlik sertifikasının alınması bizim için önemli bir kilometre taşıdır. Sertifika, robotları günlük yaşamımıza yaklaştırmamızı sağlayacak ve erişilebilirliklerini ve kullanışlılıklarını geliştirecek. Bu ivmeyi robotik araştırmalarına olan bağlılığımızı daha da ilerletmek için kullanacağız.”

Güney Koreli teknoloji devi, ISO 13482‘ye ek olarak GEMS Hip‘in güvenlik özelliği için ISO 13849 (Makine güvenliği – Kontrol sistemlerinin güvenlikle ilgili parçaları) sertifikasını da aldı.

2020 Emmy Ödülleri gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz