Twitter ırkçılık yaptığı iddiaları ile gündemde

0
226 Okunma
twitter ırkçılık, twitter,

Sosyal medya platformu Twitter kullanıcılar tarafından paylaşılan fotoğrafların önizlemesinde ırkçılık yapıldığı suçlamalarıyla karşı karşıya. Kullanıcılar tarafından bir sürü tweetle sunulan kanıtlara göre Twitter ırkçılık konusunda epey suçlanıyor.

Twitter ırkçılık mı yapıyor?

Twitter’ın görüntü önizleme işlevi, ekrana sığmayacak kadar büyük resimleri otomatik olarak keserek görüntünün bir bölümünü görüntülüyor ancak bu görüntüde siyahi ve beyaz insanlar birlikteyse konumları ne şekilde olursa olsun önizlemede hep biri gösteriliyor.

Twitter‘da kullanıcılar tarafından fark edilen ve paylaşılan kanıtlara göre fotoğraflı tweetlerin kırpılmış haline bakıldığında fotoğrafta hangi konumda olursa olsun siyahiler değil beyaz insanlar gösteriliyor. Bir çok tweette paylaşılan görsellerde siyahi ve beyaz insanların konumu sürekli değiştirilerek paylaşılsa da sonuç hep aynı oluyor.

Sosyal medya platformunda kullanıcıların tepkisi gittikçe artarken olay hakkında yapılan yorumlar ve farklı kişilerden gelen kanıtlar da artıyor. Sosyal medya devi Twitter ise konuyla ilgileneceklerini söyledi ve “Ekibimiz modeli göndermeden önce önyargı testi yaptı ve testlerimizde ırk veya cinsiyet önyargısı bulamadı.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Samsung yürümeyi kolaylaştıran robot ile sertifika aldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz