Selfie çılgınlığına dikkat!

0
85 Okunma

2014 Oscar Ödül Töreni’nde Bradly Cooper tarafından çekilen bir selfie dünyadaki selfie çılgınlığının da fitilini ateşledi. O günden sonra akıllı telefonlarımızın ön kameraları ile daha fazla selfie çekmeye başladık. Hatta artık ön kamerayı arka kameraya göre çok daha fazla kullanıyoruz. Ancak kimi zaman bu selfie çılgınlığı güvenlik ve sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Selfie çılgınlığı bazen üzücü sonuçlar ortaya çıkarabiliyor.
Özellikle tehlikeli yerlerde selfie çekmeye çalışırken iki kere düşünmekte ve kendinizi güvene almakta fayda var.
Son yapılan araştırmalara göre son 6 yılda selfie çekerken hayatını kaybeden insanların sayısı 259.

Geçen cumartesi günü, keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyen 30’lu yaşlarındaki kadın hayvanat bahçesi gezisine gitti. Burada bir jaguar ile selfie çekmek isteyen kadın bir anda hayvanın saldırısına uğradı. İsmi açıklanmayan kadının en büyük hatası, jaguara yaklaşmak için güvenlik bariyerlerini aşarak canını tehlikeye atmak.

Selfie çekmek çoğu zaman güzel anılar biriktirmenin ve bunu güzel sosyal medya postlarına çevirmenin en kolay yolu. Ancak sağlığa ve güvenliğe öncelik vermek hayattaki birçok konu gibi selfie çekmenin de başında geliyor. 

2017 yılında Instagram da insanları hayvanlarla fotoğraf çekerken daha düşünceli olmaları gerektiği konusunda uyarmıştı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz