Çocuklu YouTube videoları daha fazla izleniyor!

0
416 Okunma

13 yaşın altındaki çocukların yer aldığı YouTube videolarının, çocuksuz videoların üçte birinden fazlasının alındığı belirtildi.

Pew, 2018 yılının sonlarına kadar süren popüler YouTube kanallarının bir listesini (250.000’den fazla aboneye sahip olanlar) bir araya getirdi ve bu kanalların 2019 Ocak ayının ilk haftasında ürettiği tüm videoları analiz etti. Çocukları hedef aldı, hala çocuklarda hedeflenmeyen diğer videolardan ortalama olarak daha fazla görüş aldılar. Bununla birlikte, 13 yaşın altında görünen bir çocuğun rol aldığı herhangi bir video, “ortalama olarak diğer video türlerinin ortalamalarından üç kat daha fazla görüntü aldı.”

Netflix Türkiye’den Sadettin Teksoy’lu paylaşım

Raporda, “ Doğrudan genç bir izleyici kitlesini hedef alan ve 13 yaşın altındaki bir çocuğu içeren çok küçük bir video grubu, bu analizde tanımlanan görünümdeki herhangi bir içerikten daha popülerdi” diyor.

Bir YouTube sözcüsü, şirketin “Pew’in metodolojisi veya sonuçları ile konuşamayacağını” söyledi. “Genellikle YouTube’da en popüler video kategorilerinin komedi, müzik, spor ve ‘nasıl yapılır’ olduğu gibi alanlar olduğunu” belirtti. Yine de, görüntüleri artırmak için videolara çocuklar dahil etmek, birçok içerik oluşturucunun seçtiği YouTube’un bir yüzüdür. Daha önce YouTube’daki en büyük aile oturum açma kanallarından biri olan Ace Ailesi‘nin üç yıldan daha az bir sürede 16 milyondan fazla aboneyi bir araya getirdiğini söyledi. Şakasıyla tanınan bir gazeteci olan Jake Paul bile, bir aileyi evinde yaşamaya davet etti ve böylece dört yaşındaki oğulları Tydus ile oy kullandı.

youtube çocuk ile ilgili görsel sonucu

Çocuklu videodan nasıl gelir elde ediyorlar?

İçerik oluşturucular, videoların popülerliğinden dolayı reklam geliri elde etmenin bir yolu olarak gördü. Şimdi, bir Federal Ticaret Komisyonu’nun platformdaki çocukların güvenliği ve YouTube’un avcılar cenneti haline geldiğine dair raporları incelendikten sonra , YouTube kültürünün bir bölümünü değiştirmeye çalışıyor. Şirket, çocuklara yönelik videolarla ilgili yorum bölümlerini devre dışı bıraktığı ve bildirildiği gibi videoları etkileyebilecek algoritmik değişiklikler aradığı bildiriliyor.

YouTube’un mevcut hizmet şartları, platformun 13 yaşın altındaki çocuklar için tasarlanmadığını belirtir. Şirket, genç izleyiciler için daha güvenli olması gereken tamamen ayrı bir YouTube Çocuk, geliştirmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz