Sesli komut alan Siemens fırın IFA’da sergilendi

0
468 Okunma

Yılın en yeni teknolojilerinin sergilendiği IFA 2019, günlük ev yaşamını değiştiren teknolojilere de ev sahipliği yapıyor. 6 Eylül günü başlayan fuar, 11 Eylül tarihine kadar ziyaretçilerini kabul ediyor. Fuarda boy gösteren markalardan biri de BSH oldu. BSH Home Connect yelpazesini burada tüketicilerin beğenisine sundu. Bosch ve Siemens, 6 bin metrekarelik stant alanında en yeni teknolojilerini sergiledi.

Sesle açılan Siemens fırın ve diğerleri

BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın, fuarda yaptığı değerlendirmede, şirketin bir Donanım+ şirketine dönüştüğünü belirtti. Sığın; “Bu cihazlar gelecekteki başarımızın da temeli olmaya devam edecekler. Fakat şu anda, elektrikli ev eşyaları endüstrisi – diğer birçok endüstri gibi – köklü bir değişim geçiriyor: dijitalleşme. Bu büyük değişim, bizim stratejimizi de değiştiriyor. Hedefimiz: BSH’nin gelecekte sadece bir Hardware (Donanım) firması olarak kalmaması ve bir Hardware+ (Donanım +) firması hâline gelmesidir” dedi.

IFA 2019’da sergilenen ürünlerden biri Bosch Cookit oldu. Pişirme fonksiyonlu hepsi bir arada mutfak aleti, rehberli pişirme ve manuel pişirmeden sayısız otomatik programa kadar çok çeşitli pişirme opsiyonları sunuyor.

Bosch ayrıca Series 8 sensörlü fırınını da burada sergiliyor. Bu fırın, kekin veya rostonun tarife göre ne zaman hazır olacağını tahmin ediyor. Makinenin öğrenme becerisi, pişme durumunda tam tamına beklenen sonucu veren patentli Bosch sensör teknolojisini tamamlıyor.

Siemens standında ise interaktif asistanlar dikkat çekiyor. Bu stantta, kapağı kullanıcının parmağını bile oynatmasına gerek kalmadan ses kontrolüyle açılabilen bir fırın sergileniyor. Ayrıca, Siemens iQ800 Premium serisi çamaşır bakım ürünleri de fuarda boy gösteriyor. Çamaşır makinesi sensör bilgilerini intelligentDry fonksiyonu yoluyla kurutma makinesine iletirken, kurutma makinesi de ne kadar çamaşırın hangi devirde yıkandığını öğrenmiş oluyor.

IFA’da tanıtılan bir diğer teknoloji de Home Connect oldu. Uygulama, farklı markalardan ağ bağlantılı ev aletlerinin elverişli bir şekilde çalıştırılabilmesini sağlıyor. Ek olarak, evdeki günlük hayatınızı daha konforlu kılacak yenilikçi fonksiyonlar da sunuyor.

Fitbit ile ortaklık kuran BSH, kullanıcıların aynı anda hem zindelik durumlarını kontrol edebilmelerini, hem de ev işlerini yapabilmelerini sağlıyor.

Bu yıl yapılan bir diğer iş birliği ise Google Assistant ile olan ortaklık. Google Home kullanıcıları, artık ev aletlerini ses komutları yoluyla kolaylıkla, hızla ve rahatlıkla kontrol etmek için Google Assistant’ı kullanabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz