Rahat kullanılan ve daha sağlıklı inhalatör tasarlandı

0
257 Okunma
inhalator

Eğer solunum problemleri yaşıyorsanız, inhalatör kullanmak kaçınılmaz oluyor. Ancak bazı sorunları da içinde barındıran bu sağlık ürününün hem daha kolay kullanım sağlayan hem de daha ergonomik olarak tasarlanmış hali ortaya çıktı.

Söz konusu ürünün tasarımcıları inhalatörlerin sorunlarını tespit etmişler. Klasik inhalatörlerin en büyük sorunlarının plastik yapısı ve yaylı sisteminden kaynaklanan fırlayabilir özelliği olduğu ortaya çıkmış. Bunu değiştirmek için yola çıkan Thrive Tasarım ve tasarımcılar Ryan Lee Sanderson, Justin Arsenault ürünün dört farklı versiyonunu geliştirmiş.

İnhalatör kullanımını kolaylaştıran ergonomik tasarım

inhalator

Aria adı verilen bu cihazlar farklı ihtiyaçlara göre sınıflandırılarak tasarlanmış. Örneğin çocuklar için çok daha küçük ve kolay kavranabilir tasarım kullanılmışken, sporcular için daha küçük ve giysiye tutturulabilir şekilde düşünülmüş. Bunun gibi dört farklı çeşide sahip olan inhalatör, silikon yapısıyla, geleneksel olanlara kıyasla çok daha sağlıklı.

Yalnızca materyal olarak yaklaşmazsak, sağlık açısından da geleneksel inhalatörlerin yeterli havayı veremediği ve yukarıda bahsettiğimiz özelliklerinden dolayı hastalık sürecini de etkilediği düşünülüyor. Bu nedenle üflediği havayı akciğerlere eşit bir şekilde göndermesi için tasarımsal bazı eklemelere yer verilmiş.

Teknoloji, sağlık ve şık tasarım

Cihaz 21. yüzyılın isteklerine cevap verecek şekilde tasarlandığı için bir de mobil uygulama ile geliyor. Aria adı verilen uygulama hava durumu uygulamasına benzer bir mantık ile çalışıyor ancak tek bir fark bulunuyor. Bu uygulamada günlere göre hava kalitesinin ölçümleri veriliyor. Bu sayede inhalatörü kullanma sıklığı da bir noktada hesaplanmış oluyor.

Uygulamanın en güzel yanı ise eğer koşuya çıkacaksanız hava şartlarını öğrenmenin yanında cihazınızın durumunu kontrol edebiliyor olmanız. Eğer cihazda ilaç az kalmış ya da bitmiş ise uygulama bunu gösteriyor.

Michael Kors yeni akıllı saatleriyle IFA’da

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz