Sevgililer Günü’nde keyifli vakit geçirmek için 5 film

0
194 Okunma

Bu yıl neredeyse tüm etkinlikler pandemi sebebiyle daha sakin kutlandı. Sosyal faaliyetlere getirilen kısıtlamanın yanı sıra 14 Şubat Sevgililer Günü sokağa çıkma kısıtlamalarının da etkisinde kaldı. Hal böyle olunca “Sevgililer gününde evde ne yapabiliriz?” akılardaki en büyük soru işareti haline geldi. Bizde sizler için sevgilinizle evde izleyebileceğiniz 5 adet filmi listeledik.

Sevgililer Günü hediye önerilerimiz – Size de hediyemiz var!

Casablanca / Kazablanka (1942)

sevgililer günü casablanca

Tam bir aşk filmi olan Kasablanka, Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın unutulmaz oyunculukları ile kült olmuş bir yapımdır. Filmi henüz izlemediyseniz başka bir Sevgililer Günü için başka alternatif düşünmeyin bile. Kült yapımları tekrar tekrar izlemekte oldukça keyifli. 2. Dünya savaşı sırasında çekilen film Fas’ın Kazablanka kentinde geçiyor. Şehir Hitler’den kaçan Avrupalılarla rengarenk, çeşitli bir görünüm kazanmıştır. Şehrin en popüler barını Rick Blaine işletmektedir. Eski aşkı ve eşi bir gün misafirleri olur ve macera başlar. Çiftin şehirden kaçmasını sağlayabilecek tek kişi Rick’tir

Eternal Sunshine of the Spotless Mind  / Sil Baştan (2006)

sevgililer günü sil baştan filmi

Orijinal adının yanı sıra Sil Baştan adıyla daha çok bilinen film, en sevilen romantik filmler arasında yer alıyor. Ayrılık sonrası hatıralarını beyninden sildiren bir adamın etrafında geçiyor. Eski sevgilisinin böyle bir etkinliğe katıldığını öğrenen ve deliye dönen Barish, kendisi de katılmak istiyor. Program sayesinde çiftin büyülü aşkının nasıl bitme noktasına geldiğini konu alıyor.

Umut Işığım (2012)

umut aşığım

Bradley Cooper ve Jennifer Lawrence’ın muhteşem oyunculuğu ile beğeniler toplayan film, romantik komedi tadında. Eski tarih öğretmeni Pat Salitano yaşadığı travmalar sonrası tedavi görmeye başlar. Tedavi sonrası hayatını düzene koymak ve eşi Vicky ile ilişkisini düzene sokmak isteyen Pat, bir takım zorluklarla karşılaşır. Tiffany ile tanışan Pat, aile dostundan yardım ister ve eski eşini tekrar kazanmak için çaba harcar. Sürprizlerle dolu dram komedi karışık film eleştirmen ve izleyicilerden daima tam not alıyor.

Breathless / Serseri Aşıklar (1960)

Serseri Aşıklar sevgililer günü

Romantik filimler biz kadınlar için vazgeçilmez olsa da erkeklerin çoğu aynı şeyi düşünmüyor. Partneriniz romantik filmlerden çok hoşlanmıyorsa Sevgililer Günü için en iyi tercihiniz Serseri Aşıklar olabilir. Romantik, polisiye ve dram üçlüsü çerçevesinde çekilen filmde heyecan hiç bitmiyor. Michel Poiccard bir otomobil çalar ve bir polisi öldürür. Eski bir arkadaşı ile buluşup para almayı ve Roma’ya kaçmayı planlayan Michel Poiccard yanında arkadaşı Patricia de gelsin ister. ısrarlara dayanamayan Patricia bir süre kaçak hayatı yaşadıktan sonra Michel polise şikayet eder.

Amelie (2001)

 

Sevgililer günü amelie

Konu Sevgililer Günü olunca Amelie’den bahsetmeden olmaz. Film ünlü Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet’nin beş dalda Oscar’a aday gösterilen ve son on yılın en ses getiren yapımları arasında. Her daim hayat dolu ne neşeli olan genç bir kadının hayatını konu alıyor. Anne ve babasını kaybetmiş bu kadın, hayatını başka insanları mutlu etmeye adamış. bu iyilikleri insanlara belli etmeden yapan Amelie kendi hayatı için neler yapacağı ise soru işareti olarak kalsın. İçinizi sevgi ve umutla dolduracak bu filmi kesinlikle izlemenizi öneririz.

Bonus: Paperman

Paperman

Kısa filmler yoğun anlatımları ile birçok kişinin ilgisini çekiyor. Siz de Sevgililer Gününde güne umutlu ve güzel bir aşk hikayesi ile başlamak istiyorsanız bu kısa filmi izleyebilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz