Siber zorba olmamak için 3 önemli sebep!

0
80 Okunma

Son birkaç yılda insanlar sosyal medya üzerinden çok daha fazla nefret söyleminde bulunmaya başladı. Edilen hakaretler ve küfürler yüzünden birçok mağdur adliyelerin yolunu tuttu. İnsanlara kendimize göre doğru olmayan davranışları için hakaretler etmek hayatımızın günlük rutini haline geldi. Ancak bir durup düşünmek gerekiyor. İşte davranışlarınıza siber zorba olmamak için 3 önemli sebep…

Sürekli agresif görünmek ister misiniz?

Sosyal medya üzerinden hakaretler ve küfürler ederek yalnızca çok agresif bir insanmış gibi görünürsünüz. İçinizde ne kadar iyilik olsa da sosyal medya sizi öyle tanımaz. Eğer kendinizi kötü konuşacak kadar sinirli hissediyorsanız bir süre klavyeden ya da telefondan uzaklaşmayı deneyin. Neye sinirlendiğinizi ve bunun ne kadar anlamlı olduğunu mantıklı bir şekilde düşünmeye çalışın. Sizi rahatsız edici bir şeyler varsa bunları engelleyerek onlardan uzaklaşın. 

Potansiyel patronlarınız bunu okuyor olabilir

Artık bir iş görüşmesine gittiğiniz zaman isminizin, siz gitmeden önce arama motoruna yazıldığını unutmayın. Sonraki patronunuz mutlaka sizin bıraktığınız sanal ayak izlerini takip edecektir. Özellikle Twitter, Instagram ve Facebook gibi hesaplarınız arama motorunun ilk sayfasında onu bekliyor. Buralardaki söylemleriniz işinizi engelleyebilir. 

Akrabalar her yerde

Ne zaman agresif bir davranışta bulunacak olsanız aklınıza aile büyüklerinizi getirmelisiniz. Onların size yakıştırmayacağı şekilde davranmak istemezsiniz değil mi? Bir şeyler yazacakken kendinize ‘Annem bu konuda ne düşünür?’, ‘Babam böyle söylediğimi görse ne der?’ diye sormalısınız. 

Sosyal medya üzerinden hakaret ve küfretmeyi bıraktığınız iletişim becerileriniz kuvvetlenecek ve gerçek hayattaki kişilerle olan ilişkileriniz de bundan olumlu yönde etkilenecek. Elinizde dijital çağın getirdiği çok önemli güçler var. Bunları daima kendi faydanız için kullanmalısınız. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz