Volkswagen’den elektrikli araçlar odaklı şarj hamlesi

0
261 Okunma
Volkswagen şarj çözümü

Volkswagen şarj çözümü ile elektrikli araçların önemli bir sorununu da çözmeyi hedefliyor. Bu sayede elektriklenmek pratik hale geliyor. Elektrikli araçların kullanımlarının artması, birçok otomobil firmasını yeni kararlar vermeye itiyor. Elektrikli araçlar ile ilgili adımlarıyla dikkat çeken Volkswagen, elektrikli araçlar odaklı ‘’şarj hamlesi’’ ile karşımıza çıkıyor.

Yeni yayımlanan bir rapor ve video ile şarj hamlesini ortaya çıkartmış olan Volkswagen, şarj sürelerinin kısalmasını hedefliyor. Dünya elektrikleniyor ancak yine de birçok ülkenin bu altyapıya sahip olmadığı biliniyor. Almanya’nın ve Fransa’nın söz konusu elektrikli araçlar için aldığı kararlar bulunuyor olsa da yine de Avrupa’nın tamamı ve diğer bölgelerde yeterli altyapı bulunmuyor.

Volkswagen Türkiye kararı ile kafalar karıştı

Volkswagen şarj çözümü ile dikkat çekiyor

Birkaç yıl içinde bütün araçlarını elektrikli yapacağını açıklayan otomobil şirketlerinin yanında, gelişmelerin hızlanması için de bazı adımların atılması gerekiyor. Bu noktada Volkswagen, çok daha hızlı bir şarj portuyla karşımıza çıkıyor. Volkswagen şarj çözümü ile işler pratik hale geliyor.

Şirketin iddiası, telefonunuzu şarj etmekten çok daha kısa sürede otomobilinizin şarjını doldurmak. Bunun için gelişmiş ve akıllı robotlar geliştirmeyi planlayan Volkswagen, elektrikli araçların kullanımlarının artmasıyla önemli bir soruna çözüm sunuyor.

Volkswagen şarj çözümü

Mobil şarj robotları olarak adlandırılan bu yeni çözüm hamlesi, çevre dostu olmasıyla da dikkat çekiyor. Şirketin bu mobil şarj robotu,  benzin istasyonları, otomobil yıkama veya tamiri ya da neredeyse araçların toplanabileceği herhangi bir alan için tasarlanmış.

Örneğin söz konusu alanlardan birisine otomobilinizi park ettiniz ve işinizi halletmeye gittiniz. Gittiğiniz sürede, mobil şarj robotu gelip kısa bir sürede aracınızın ihtiyacı olduğu elektriği dolduruyor ve siz beklemeden aracınızın yakıtı dolmuş oluyor.

Ultrasonik sensörler, kameralar ve akıllı sistemlerle donatılması planlanan bu robot ‘’otonom araçlar’’ gibi güvenli bir şekilde gezinebiliyor.

Volkswagen Group Components Geliştirme Müdürü Mark Möller: “Şarj istasyonunun başka bir araç tarafından engellenmesi gibi bilinen bir sorun bile konseptimizde mevcut olmayacak. Her zamanki gibi herhangi bir park yerini seçersiniz. Gerisini elektronik yardımcımıza bırakabilirsiniz. ” diyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz