Snapchat günde yaklaşık 250 milyon kullanıcıya ulaşıyor!

0
601 Okunma
Snapchat

Çoğu sosyal medya kullanıcısında, Snapchat uygulamasının günümüzde eski popülerliğini yitirdiği yönünde bir algı var. Ancak unutuldu olarak bilinen sosyal medya platformu Snapchat’in kullanıcı sayısı arttı! Pandemi döneminde uygulama günlük, 249 milyon kullanıcıya ulaştı. Şaşırtan artış şirket yetkilileri için bile sürpriz oldu. Şirket bu olumlu gelişme için “tüm beklentileri aştı” şeklinde açıklama yaptı.

Snapchat yükselişte!

Snapchat tarafından yapılan açıklamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde 13 ila 34 yaş aralığındaki kişilerin dörtte üçünü kapsayan kitle, bu uygulamayı kullanıyor. Kullanıcı sayısındaki artış, firmanın kâr marjına da yansıdı ve firma, 679 milyon dolar kâr elde ettiğini açıkladı. Daha önce 2018 yılında uygulamaya gelen tartışmalı bir güncelleme, uygulamanın geleceği hakkında korku yaratmıştı.

Ancak Snapchat uygulamasının sahibi, uygulamanın gerçekliği uyarlama ve özel gösteriler ile spor içerikleri gibi alışılmışın dışında özellikleri sayesinde reklam verenlere cazip geldiğine dair açıklama geldi. Uygulama, son haberlerden sonra hisselerinde yüzde yirmi üçlük bir artış yaşadı.

Ünlü Analist Ben Wood’un konu ile ilgili açıklamaları

Snapchat’in dahili rakamlarına bakarak uygulamanın, ABD’deki 13 ila 24 yaşındaki “Z Kuşağı” nüfusunun yüzde doksanından fazlasına, İngiltere, Fransa, Kanada ve Avustralya’daki 13-34 yaşındakilerin yüzde atmışından fazlasına ulaştığını gösteriyor. Bu tür bir çekişin “şaşırtıcı” olduğunu söyleyen analist sözlerine şöyle devam etti:

“Pandeminin bir sonucu olarak, insanların tüketmek ve içerik oluşturmak için daha fazla zamana sahip olma olasılığı yüksek görünüyor, Snapchat’in bu son güncellemesi, onların gelişmiş olduklarını gösteriyor. Ancak insanlar yaşanan bu olumlu gelişmenin uzun vadede devam edip edemeyeceğine bakıp, uygulamayı kullanmaya devam etme kararı verecektir” dedi.

Kadınların karantinada vazgeçemediği teknolojik ürünler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz