Snapchat kullanıcı sayısı azalıyor

0
174 Okunma

Snap Inc, üçüncü çeyrek raporlarını paylaştı. Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat kullanıcı sayısı olarak son çeyrekte düşüş kaydetti. Peki, şirket hasılat bakımından ne durumda?

Snapchat’in kurucusu Snap Inc şirketi 2018’in üçüncü çeyrek raporlarını paylaştı. Snapchat kullanıcı sayısı olarak bir önceki çeyreğe göre 2 milyonluk aktif kullanıcı kaybederek yüzde birlik düşüş kaydetti. Yılın ikinci çeyreğinde 188 milyon olan günlük aktif kullanıcı sayısı, üçüncü çeyrekte 186 milyona geriledi.

iOS 12.0.1 güncellemesi yayınlandı!

Snapchat kullanıcı sayısındaki düşüş Android yüzünden

Snap CEO’su Evan Spiegel, düşüşün genel olarak Android telefon kullanan kullanıcılardan kaynaklandığını ifade etti. Teknoloji firması Snapchat’in uygulamasının yeni Android versiyonu için bir süredir çalışmakta ancak ne zaman yayınlanacağına dair bir açıklama hala gelmiş değil.

Snapchap kullanıcı sayısındaki düşüşün tek sebebi Android değil. Instagram’ın 24 saat içinde kaybolan paylaşım yapma özelliğini getirmesi de bu azalmada epey etkili oldu.

Kullanıcılar azalmasına rağmen gelir arttı

Geçtiğimiz çeyreğe göre kullanıcı sayısındaki azalıma rağmen şirket, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla gelirini %43 arttırarak 298 milyon dolar seviyesine yükseltti. Geçmesi mümkün olmayan reklamların uygulamada bulunması ve yeni ürün reklamlarının kullanılmaya başlanması ise bu yükselmenin sebebi olarak gösteriliyor. Snap Inc, yeni Android versiyonuyla birlikte aktif kullanıcı sayısını da tekrar arttırmanın planlarını yapıyor. Ayrıca yeni ‘premium‘ içeriklerin de yolda olduğu açıklandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz