İşte Huawei’nin başarı serüveni

0
500 Okunma

Alışılagelmiş popüler telefon markalarına kıyasla daha yeni olan Çinli teknoloji devi Huawei, son zamanların en çok tercih edilenlerden biri olmayı başardı. Telefon kalitesini gün geçtikçe artıran ve artırmaya da devam eden bu şirket, hayatımıza nasıl girdi ve nasıl bu kadar markalaşmayı başarabildi?

Bileğinizdeki sağlıkçı: Huawei Watch GT 2

 

Huawei ne zaman kuruldu?

Huawei tam adıyla Huawei Technologies Co. Ltd., Çin’in Şenzen şehrinde bulunan ve çok uluslu niteliklere sahip bir şirkettir. 2012 yılı itibariyle Ericcsson’u gölgesinde bırakarak dünyanın en büyük ağ ve telekomünikasyon cihazı üreticisi konumuna geldi. 1987’de emekli subay Ren Zhengfei tarafından kendisine ait özel bir şirket olarak kuruldu ve günümüze kadar varlığını sürdürmeyi başardı.

Teknoloji devinin 2010 yılı verilerine göre dünya üzerinde 140 binden fazla çalışana sahiptir. Çalışanların yarısına yakın bir çoğunluğu Ar-Ge (Araştırma & Geliştirme) alanında çalışmaktadır. Huawei Türkiye de dahil olmak üzere, çeşitli ülkelerde toplam 20 tane Ar-Ge enstitüsüsü kurmuştur.

Nasıl bu kadar başarılı oldu?

Son zamanlarda kullanımı iyice yaygınlaşan bu marka, Samsung’un hemen ardından gelerek dünyanın iki numaralı akıllı telefon üreticisi olarak karşımıza çıkıyor. Çinli üreticinin Apple’ı resmi olarak geride bıraktığı söyleyebiliriz.

Ciddi anlamda liderliğe oynamayı hedefleyen şirketin büyük çoğunluğu Ar-Ge bölümünde çalışıyor. Mobil teknolojide de atılım yapmayı sürdürmektedir.

Fakat bu alanda teknoloji avantajını elinde bulunduramıyor desek haksız sayılmayız. Piyasadan pazar payı alabilmek için zararına bile olsa kontrat imzalamayı kabul etmeyi göze alarak bu alanda ne kadar hırslı olduklarını kanıtlıyorlar aslında.

Diğer şirketlere kıyasla ucuza Ar-Ge ve üretim yaptıklarını da baz alırsak, piyasadaki devler için özellikle fiyat rekabeti alanında çok ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Şirketin yaptığı önemli ve yerinde pazarlamalar ile adını markalaştırmayı kolaylaştırmıştır.

 

Apple’ın yeni iPhone kılıfları satışta!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz