Sony, PlayStation VR2 sanal gerçeklik başlığını tanıttı

0
246 Okunma

Oyun dünyasına damgasını vuran teknoloji devi Sony, uzun zamandır merakla beklenen yeni nesil sanal gerçeklik başlığı PlayStation VR2’nin tasarımını nihayet paylaştı.

PlayStation VR2’ye ilk bakış

Yapılan resmi paylaşım ile ilk kez görünen PlayStation VR2, PS5 ürün ailesinin görünümünden ilham alınarak tasarlanmış. Kulaklığın ergonomisine çok dikkat ettiklerini belirten şirket çeşitli kafa boyutlarında rahat bir his sağlamak için kapsamlı testler gerçekleştirmiş.

sony-playstation-vr2-sanal-gerceklik-basligini-tanitti-1

Açıklanan bilgilere göre sanal gerçeklik gözlüğü 90 ve 120Hz tazeleme hızlarında 4K çözünürlük sağlayacak. Ayrıca 110 derecelik bir görüş açısına, dokunsal geribildirime ve göz takibi özelliğine sahip olacak. Son olarak PlayStation 5’e sadece bir USB-C kablosu ile bağlanabilecek.

SIE Kıdemli Sanat Direktörü konuyla ilgili PlayStation VR2 kulaklığının tasarımı üzerinde çalışmaya başladığımda, ilk odaklanmak istediğim alanlardan biri, kulaklıkta havayı dışarı atmak için bir havalandırma deliği oluşturma fikriydi. Mühendislerimiz, oyuncular VR oyunlarına dalmışken havalandırmaya izin vermenin ve lensin buğulanmasını önlemenin iyi bir yolu olarak bu fikri buldu. Bunu başarmak için birçok tasarım konsepti üzerinde çalıştım ve son tasarımda, entegre havalandırmayı içeren dürbünün üst ve ön yüzeyi arasında küçük bir boşluk olduğunu görebilirsiniz. Bunun nasıl sonuçlandığı ve şu ana kadar aldığım olumlu geri bildirimlerden gerçekten gurur duyuyorum. Umarım PlayStation hayranlarımız da aynı fikirde olur. Onları denemeleri için sabırsızlanıyorum.” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz