Sosyal medya arkadaşlarınızı düzenlemeniz için 5 neden

0
286 Okunma
sosyal medya

Pandemi, sadece sağlık alanında değil sosyal alanda da hayatımızı çok değiştirdi. Artık insanlarla iletişim kurabilmek ve bir şeyler paylaşabilmek için daha fazla telefon kullanmaya ihtiyaç duyuyoruz. Hal böyle olunca sosyal medya bizim için daha da vazgeçilmez hale geldi. Peki arkadaş listemizi neye göre belirleyeceğiz? İşte arkadaş listenizi temize çekmeniz için 5 neden.

Daha verimli sosyal medya için daha odaklı takipler

Çok kalabalık listeler, gün içerisinde yapılan fazla paylaşımlar sosyal medya da asıl arkadaşlarına ve takip etmek istediğiniz içeriklerden sizi biraz uzaklaştırabilir. Eğer özel olarak takip etmek istediğiniz bir alan veya konu var ise daha sade bir arkadaş listesine sahip olmalısınız. Uzmanlar fazla sayıda arkadaşa sahip olanların paylaşımlara odaklanmakta zorlandığını ifade ediyor.

Gizliliğinizi gerçekten tanımadığınız insanlardan korumak için

sosyal medya

Hesaplarınız genellikle arkadaş listeniz, tanıdıklarınız, karşılaştıklarınız veya eklemekten bir mahsur görmediğiniz çeşitli insanlarla doludur. Verilerin güvenliği konusunda yeterince endişe yaşadığımız bu dönemde, eviniz, iş yeriniz, aile yapınız hakkında tanımadığınız insanlara çok fazla bilgi veriyor olabilirsiniz. Kötü niyetli bir çok insan paylaşımlarınızdan yola çıkarak hakkınızdaki bilgilere kolaylıkla ulaşabilirler.

Sevdiklerinizin gizliliğini korumak için

Sosyal medya hesapları ne kadar kişisel olsa da genellikle sevdiklerimizle yaptığımız paylaşımlar ile dolu. Paylaştığımız fotoğraflarda yaptığımız etiketler sayesinde sevdiklerinizin bilgilerini de bir nevi paylaşıyoruz. Elbette kimse tercihlerinizi sorgulayamaz fakat arkadaşınız sizin listenizdeki kişiler ile bilgilerini paylaşmak istemezler. Yakın çevrenizin hoşlanmadığı, güven duymadığı kişileri hesabınızdan silebilir veya etiketlemelerden vazgeçebilirsiniz.

Bazı sosyal medya hesapları güvenliği ihlal etmek amaçlıdır

sosyal medya

İsim benzerlikleri sebebi ile veya dalgınlıkla arkadaş olarak eklediğimiz kişiler kimi zaman kötü niyetlerle sosyal medya da hesap açmış ve bilgi toplamaya çalışan kişiler olabiliyor. Güvenliğinizi ihlal eden bu kişileri tespit etmek oldukça zor. Listenizi sürekli kontrol ederek bu tehlikenin önüne geçebilirsiniz.

Pasif hesaplar listenizi kalabalıklaştırıyor

Kimi zaman arkadaşlarınız veya takip ettiğiniz sayfalar sosyal medyadan ayrılırken hesaplarını silmek yerine pasifize edebilirler. Zaman zaman listenizi kontrol ederek profil resmi bulunmayan veya harf kümelerinden oluşmuş isimlere sahip hesapları silerek boş kalabalıklardan kurtulabilirsiniz.

Daha güvenli ve verimli bir sosyal medya kullanımı için siz de zaman zaman arkadaş listenizi düzenleyebilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz