Klima satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

0
172 Okunma

Yaz mevsimine geçmeden önce insanlar evleri için uygun bir klima arayışına giriyor. Bizlerde bu arayıştaki takipçilerimiz için klima satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini listeledik.

Kullanacağınız alana göre tercih yapın

Klima satın alırken kullanacağınız mekana göre tercihte bulunun. Büyük bir alan için satın alacaksanız güçlü bir klima almanız gerekiyor. Aksi takdirde klimadan hiçbir şekilde verim alamaz, odanızı soğutamazsınız.

Enerji sınıfına dikkat edin

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise enerji sınıfları. Doğru enerji tasarrufu sağlayan klima, enerji tüketimini azaltabilir ve maliyetleri düşürebilir. Klimalarda dört farklı enerji kategorisi vardır: A, A +, A ++, A +++. Tercihen, klima A +++ ‘ye ne kadar yakınsa, enerji tüketimi de o kadar azalır.

Çevre dostu klimalar tercih edilebilir

Klimaların yüksek enerji verimliliği sadece faturalarımızı düşürmekle kalmaz, aynı zamanda çevre sağlığı üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir. Enerjinin verimli kullanılması, çevreyi koruyabilir ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilir. Bu nedenle mümkün olduğunca yüksek SEER ve SCOP değerlerine sahip klimalar seçilmelidir.

Klima tipi

 

Klimalar dört tipe ayrılır: Salon tipi, duvar tipi, portatif ve pencere tipi. Hangi klima tipini seçmeniz gerektiğini klimayı hangi alanda kullanacağınız belirleyecektir.

Temiz hava teknolojisi

Uzmanlar klima alırken, dışarıdan aldığı temiz havayı ortama taşıyanların tercih edilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Bu teknolojiye sahip klimalar iç ortamda toz, polen, kötü koku ve alerjenler varsa içinde bulunan titanyum apatit filtre sayesinde emerek iç ortama verilmeden süzüyor. Böylece ortam havası daha kaliteli hale gelerek nefes almada kolaylık, dinçlik gibi pozitif sonuçlar sağlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz