Sosyal medyayı kullanarak yeni bir dil nasıl öğrenilir?

0
270 Okunma

Her bir dilin kendine ait zorluk derecesi vardır. Genellikle yabancı bir dil öğrenilmek istenildiğinde ilk olarak o dilin gramer yapılarını anlatan kitaplar satın alınır. YouTube’dan öğrenilmek istenilen dille ilgili videolar izlenir veya öğretmenlerden ders alınır. Ancak öğrenilen dil, konuşma pratiği yapılmadığı sürece sürekli aynı kalır. Dil öğrenmeyi pratik ve eğlenceli bir hale getirmek ise bizim elimizde. Yalnızca sosyal medyayı kullanarak dilini geliştirebileceğini biliyor muydun? Peki sosyal medyayı kullanarak yeni bir dil nasıl öğrenilir?

Sosyal medyada yeni dil öğrenmenin yolları

Sosyal medya ile istediğiniz dilde dünyanın her yerine ulaşmanız mümkün. Sosyal medya doğru kullanıldığında kendinizi geliştirebilecek birçok şeyi öğrenebilirsiniz. İşte bir sonraki yabancı dilinizi öğrenmek için sosyal medyayı kullanmanın bazı yolları.

sosyal medyada yeni bir dil nasıl öğrenilir

  • Gruplara katılım gösterin

Facebook üzerinden öğrenmek istediğiniz dilin gruplarına katılabilirsiniz. Dil gruplarında yer almak yazarak veya konuşarak dili hızlı bir şekilde geliştirmenize yardımcı olur. Sadece ezbere dayalı kelime öğrenimleri yerine istenilen dili aktif bir şekilde konuşmak daha yardımcı olacaktır. Bunu uygulamak için Facebook uygulaması içindeki gruplar bölümüne tıklayın ve öğrenmek istediğiniz dili aratın. Önünüze çıkan listeden birini tercih ederek dilinizi geliştirebilirsiniz.

Ben kendi grubumu kurmak istiyorum diyorsanız gruplar ve yeni grup oluştur seçeneğini tıklayabilirsiniz. Daha sonrasında ayarları düzenleyerek arkadaşlarınızı da oluşturduğunuz gruba ekleyebilirsiniz.

  • Ana dili konuşanlarla bağlantı kurun 

sosyal medyada yeni bir dil nasıl öğrenilir

İstenilen dili öğrenmenin en basit yolu ise o dili konuşan insanlar ile bağlantı kurmaktır. Sosyal medya uygulamaları ise bunun için paha biçilemez bir fırsattır. Edindiğiniz yabancı arkadaşlar ile anadil seviyesine kadar konuşmanız da mümkün. Siz de kendi dilinizi öğrenmek isteyen kişilerle bağlantı kurarak karşılıklı dil alışverişi yapabilirsiniz.

  • Kendi sosyal medyanı oluştur

Dil öğrenmek için sadece yabancı hesapları takip etmenin yanı sıra siz de kendi sosyal medya hesabınızı oluşturabilirsiniz. Hatta paylaşımlarınızı öğrenmek istediğiniz dilde yapmaya özen gösterin. Bu şekilde yazma pratiği geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda sosyal medya hesaplarınızda kullandığınız hashtag’ler ile farklı hesapların sizi takip etmesini de sağlayabilirsiniz. İçerik oluştururken yabancı arkadaşlar edinmeniz de mümkün.

Aynı zamanda YouTube’da öğrenmek istediğiniz dilde konuşarak içerik de üretebilirsiniz. Bu yöntem o dili konuşan kişileri de size yönlendirecektir. Böylelikle konuşma pratiği de yapmış olacaksınız.

  • Telefonunuzun dilini değiştirin 

sosyal medyayı kullanarak yeni bir dil nasıl öğrenilir

Rahat bir şekilde yabancı dil öğrenmenin diğer bir yolu ise telefonunuzun dilini değiştirmek olacaktır. Sürekli telefon kullanırken o dile maruz kalmak öğrenmenizi kolaylaştıracaktır. Hatta yeni birçok kelime öğrenebilirsiniz. Bu ayarı telefonunuzda bulunan diğer uygulamalarda da etkinleştirmek için sahip olduğunuz sosyal medya hesabının önce hesap sonrasında da dil bölümüne giderek istediğiniz dili seçebilirsiniz.

  • Dil öğrenme uygulamalarını sosyal medyada takip edin 

Dil öğrenme uygulamaları genellikle sosyal medyada diller hakkında bilgilendirici paylaşımlar yaparlar. Siz de dil sayfalarını takip ederek farklı ifadeler ve cümle yapılarını öğrenebilirsiniz.

  • Kendinize zaman ayırın 

Dil öğrenmek devamlılık isteyen bir süreçtir. Tüm adımları sadece kısa bir süreliğine yaparak sonrasında bırakmak dil gelişmesine yardımcı olmaz. Öğrenilmek istenilen dili bir ödev olarak düşünmek yerine onu günlük hayatta kullanmak daha iyi olacaktır.

Peki siz yeni bir dil öğrenirken hangi yöntemleri uyguluyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz