Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar

0
874 Okunma
Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar-05

Corona virüsü hayatımızdaki alışkanlıkları büyük oranda değiştirdi. Birkaç ay önce karşımıza çıkan bu salgın dünyanın kendisini güncellemesini de sağladı. Bazı değişikliklere kısa süre içinde alışkan insanlar için tasarımcılardan yeni bir adım geliyor: Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar!

Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar

Corona virüsü ile birlikte hayatımıza birçok tasarım da girmiş bulunuyor. Farklı desenlerdeki maskelerden tutun da güneş gözlüğü formundaki yüz siperliğine kadar birçok şey ile karşılaşıyoruz.

Dünyanın her yerinde şu anda sosyal mesafe kuralları bir şekilde uygulanıyor. İlerleyen günlerde de söz konusu virüs yüzünden normal hayatımıza geri dönsek bile dikkat etmemiz gereken bazı durumlar bulunuyor. Bu durumları teşvik etmek amacıyla hazırlanan tasarımlarda özellikle sosyalleşmenin fazla olduğu restoranlar, uçaklardaki yolcu koltukları ve ofisler yer alıyor.

Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar

Söylentilere göre Burger King müşterilerine büyük karton şapkalar dağıtarak sosyal mesafeye teşvik ediyor. Şirketin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, kısa süre içinde kullanıcılar tarafından etkileşim aldı. Elbette Burger King gibi popüler restoranlarda insan kalabalığının olduğu göze alınırsa eğlenceli bir fikir gibi duruyor.

Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar

Havayolu ulaşımı için düşünülen bu tasarım, uçak yolculuğu endüstrisinde yolcuların yan yana otururken bir dereceye kadar birbirlerine mesafeli durmalarına izin verebilir. Bu sayede rahatsız olarak dile getirilen eski koltuk düzenine de bir alternatif sunulmuş oluyor.

Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar-01

Tasarımcılar hala sosyal mesafeyi uygularken rutin yaşamlarımıza daha hızlı geri dönmemize yardımcı olabilecek yenilikçi çözümler üzerinde çalışıyor. Böyle parlak bir fikir, Christophe Gernigon’un bir vizör lambası olan Plex’Eat tasarımıyla karşımıza çıkıyor. Dünya yavaş yavaş eski haline dönerken başlayacak iş toplantıları ve yemeklerine böyle bir çözüm geliştiren tasarımcı, ilginç bir tasarıma imza atmış oluyor.

Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar-01

Okulların dijital ortama taşındığı Corona virüsü sürecinde, yeni dönem okullarda başlayacak. Bazı üniversiteler çevrimiçi eğitime devam edileceğini söylese de birçok okul normal eğitimine devam edecek.

Bu sebeple İngiltere merkezli Studio Curl la Tourelle Head sosyal mesafe kurallarına uygun bir derslik ile geliyor. Öğrenci sıralarının birbirleri arasında mesafe bıraktığı bu çadır sınıflar gerçekten de iyi görünüyor. Açık havada ders alan öğrencileri hayal eden tasarımcıların bu önerisi gerçekten de mantıklı görünüyor.

Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar-01

Mohamed Radwan’dan Qworkntine, kapalı alanda çalışmak zorunda olan ofis çalışanlarına çok iyi bir tasarım sunuyor. Ofislerde çalışmayı daha güvenli hale getirmek isteyen tasarımcı, kapsül sistemi ile birlikte çalışanları koruma fikriyle yola çıkıyor.

Kapsül ofisler altıgen şeklinde ve şirketlerin fiziksel ofislerine uyacak şekilde herhangi bir formatta düzenlemelerini kolay hale getiren tasarımlara sahip.

Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar ve diğer farklı fikirler:

Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar-05 Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar-05 Sosyal mesafe kurallarına uygun yeni tasarımlar-05

LEGO yetişkinlerin eline geçerse ne olur? İşte tasarımlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz