SpaceX ABD ordusu için roket üretecek!

0
294 Okunma
spaceX

Elon Musk’ın kurucusu olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, bu sefer beklenmedik bir olaya karışıyor! Şirketin Amerikan ordusu için, tank gibi ağır silah sistemlerini dünyanın herhangi bir noktasına bir saatten kısa sürede taşıyabilecek bir roket sistemi geliştireceği öğrenilenler arasında…

Pentagon ile anlaşmaya varan SpaceX tasarlayacağı roket ile silah kargoları göndermeyi mümkün kılacak. Üstelik silahları roket ile gönderme işini dünyanın herhangi bir yerine 1 saat ve belki de daha kısa bir zaman içerisinde gerçekleştirebilecek.

spaceX

 

SpaceX, Starship roket modelini temel alacak!

SpaceX’in ABD ordusu için üreteceği sistem, Starship roketini temel alacak. Elon Musk 2017 yılında Starship roketinin dünya üzerinde kıtalararası ulaşım için de kullanılabileceğini açıklamıştı. Fakat o zaman yaptığı açıklama normal bir ulaşım içindi. Starship’in kıtalararası seyahat etme özelliği ABD ordusu için büyük bir avantaj. Elon Musk bu hareketi ile ABD’ye stratejik bir önem kazandıracak.

15 kat daha hızlı olacak!

SpaceX’in roketi, ABD ordusunun elindeki hava araçlarından 15 kat daha hızlı kargo teslimatı yapabilecek. Böylece hızlı teslimat gerektiren silah kargolarında SpaceX, ABD ordusuna destek olacak. Bu olay ABD ordusunu rakiplerine karşı daha da güçlendirecek.

Bu konu ile ilgili açıklamalar yapan ABD Ulaştırma Komutanlığı başkanı Stephen Lyons,“C-17’nin taşıma kapasitesine eşdeğer bir yükü dünyanın herhangi bir tarafına bir saatten daha kısa bir sürede ulaştırabildiğimizi düşünün. SpaceX’in şu anda bu alanda çok hızlı aşama kat ettiğini söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Tesla Roadster Mars’a yakın ilk uçuşu gerçekleştirdi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz