Tesla Roadster Mars’a yakın ilk uçuşu gerçekleştirdi!

0
410 Okunma
Tesla Roadster

Girişimci Elon Musk’ın kurucusu olduğu uzay şirketi SpaceX, uzaya bir araç göndermişti. Şirketin uzaya gönderdiği Tesla Roadster, nihayet Mars’a yaklaştı. SpaceX şirketinin yaptığı paylaşım ile Tesla Roadster ve içinde bulunan Starman’ın Mars’a yakın uçuşunun resmen gerçekleştirdiği öğrenildi.

Bilindiği üzere SpaceX şirketinin ürettiği Falcon Heavy isimli roket, Elon Musk’ın Tesla spor arabasını da önceden uzaya taşımıştı. Takvimler 6 Şubat 2018’i gösterdiğinde SpaceX, Falcon Heavy roketi ile Tesla Roadster aracını uzaya göndermişti.

Hatırlanacağı üzere kırmızı spor arabanın sürücü koltuğuna astronot giysileri giyen cansız bir manken oturmuştu. Bu cansız astronot mankene ‘Starman‘ adı verilmişti. İlgi odağı haline gelen Starman sosyal medyanın gündemini uzun bir süre meşgul etmişti.

Tesla Roadster

2018 yılında Mars’a fırlatılan Tesla Roadster‘ın hızı saatte 28 bin kilometre olarak belirtildi ve Mars’a ulaşması 2.5 yıl sürecek.

Şirket, yaptığı açıklama ile Tesla Roadster’lı Starman’in Mars‘a 0,05 astronomik birim yani 5 milyon mil (8 milyon kilometre) yaklaştığını söyledi. 975 günlük yolculuğunda toplamda 2,1 milyar kilometre yol kat eden araç Mars’a 8 milyon kilometre kadar yaklaşarak ilk yakın geçişini gerçekleştirdiğini belirtti.

Tesla yeni bataryalarını nerede üretecek? Elon Musk açıkladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz