Spor odaklı Huami akıllı saat Amazfit Ares tanıtıldı

0
314 Okunma
Huami Amazfit Ares

Akıllı saat pazarı iyice çeşitleniyor. Sağlık odaklı, sporcu odaklı ya da bütçe dostu akıllı saatler derken çeşitlilik iyice arttı. Buna bağlı olarak bir süre önce zaten çıkacağı söylenen Huami Amazfit Ares tanıtıldı. İşte akıllı saatin tasarımı ve teknik özellikleri:

Huami Amazfit Ares teknik özellikleri ve fiyatı

Xiaomi’nin alt markası olarak karşımıza 2013 yılından beri çıkan Huami’nin özellikle giyilebilir teknolojide kendisini gösterdiğini belirtmek lazım. İşte yeni akıllı saat Huami Amazfit Ares de bugün duyuruldu. Akıllı saat tasarım olarak geleneksel bir saat olan Casio’nun Retro’suna benziyor olmasıyla dikkat çekiyor.

Spor odaklı bir akıllı saat olsa da şık görünümünden ödün vermeyen saatin ekranın sekizgen bir çerçeve tasarımı bulunuyor. Saatin sekizgen çerçevesi ise 1,28 inç büyüklüğünde 176 x 176 piksel çözünürlüğünde bir ekrana ev sahipliği yapıyor. Amazfit Ares 2.5D Corning Gorilla Glass korumasına sahip bir akıllı saat.

Ekran dokunmatik olarak geliyor ve bu ekran ile mesajlar, e-postalar, hava durumu ve bunların yanında aşağı yukarı birçok uygulamadan gelen bildirimler takip edilebiliyor. Amazfit Ares, uygulama bildirimlerinin yanında artık tüm akıllı saat ve bilekliklerden standart olarak sunulan kalp atış hızı takibi de yapabiliyor.

Huami Amazfit Ares

Türkiye’de satılması bekleniyor

Huami Amazfit Ares dahili GPS özelliği ve 14 günlük şarj süresi ile kullanıcıların hoşuna gidecek gibi duruyor. Bunun yanında akıllı saatin boyutu  46.5 × 55.6 × 14mm ve ağırlığı 49 gram. Yani aslında kabaca hafif diyebiliriz. Sporcular için oldukça iyi olan bu akıllı saatte

egzersiz sırasında tüketilen en yüksek oksijen seviyesi olan VO2Max’ın ölçümüyle birlikte Egzersiz Etkisi (ET) ve Egzersiz Yükü (TD) gibi birçok ölçümü gerçekleştirebilen FIRSTBEAT özelliği de profesyonel sporcular için sunuluyor.

Huami Amazfit Ares, yoga, koşu, yüzme ve kayak gibi yaklaşık 70 farklı spor modunu kullanıcılara sunuyor. Saat aynı zamanda 50 metreye kadar da suya dayanıklı ve

Bluetooth 4.2 LE bağlantı özelliğine sahip, 200 mAh bataryasıyla ise fena durmayan saat tek şarj ile 14 gün kullanılabiliyor.

İki renk seçeneği ile sunulan akıllı saat siyah ve koyu yeşil şeklinde ilk olarak Çin’de satılmak üzere 70 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Saatin Türkiye’de de satılması bekleniyor.

Apple Watch Pride Edition piyasaya sürüldü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz