Spotify atacağı adımla fark yaratmayı hedefliyor!

0
312 Okunma
Spotify

Popüler müzik dinleme platformu Spotify müzik endüstrisini değiştirmek adına önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda kadınların müzik endüstrisinde adlarını daha fazla duyabiliriz! Popüler uygulama bir süredir üzerinde çalıştığı projesini açıkladı.

Açıklanan proje kapsamında kadınların iş kollarının her alanında daha görünür olması gerektiğini söyleyen Spotify Baş İçerik Sorumlusu Dawn Ostroff, yeni atacakları adımlar ile fark yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Kadın istihdamlarının istenilen düzeyde olmadığını gösteren rakamlara değinen Ostroff, kadınların medyada temsil ve onay sayısını artırma sözü veriyor.

2020 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu!

Spotify farklı adımlarla kadınların görünürlüğünü artıyor

İçerik sorumlusunun yer aldığı etkinlikte, Spotify’ın kadınların müzik endüstrisine dahili için yatırım yapacağını duyurdu. Kadın yöneticilerin yer aldığı etkinlikte, uzun yıllardır kadınların sanayiye dahil olmamaları ancak son iki yılda sayıların olumlu değişmesi ve çıtayı yükseltmeye devam etmesinin altı çizildi.

Söz konusu etkinlik pembe ve turuncu tonları ile aydınlatılırken, istatistiklerden de bahsedildi. Kadın müzik üreticilerinin yüzde 8’i 2012’den bu yana listelerde yerini aldı. Bununla birlikte bahsedilen diğer istatistiklerde ise kadın söz yazarlarının ve müzik üreticilerinin yüzde 39’nun işyerinde cinsiyetçiliğe maruz kaldığı bildirildi.

Bahsedilen istatistikler endişe verici olsa da, araştırmaya önderlik edenler, birkaç yıl içinde kadın sanatçıların listelerde yükseldiğini ve grafiklerde kadın söz yazarı olarak önemli yükselişlerin yaşandığının altı çizildi. Hatta yakın zaman önce 62. Grammy Ödülleri’nde 6 farklı ödül ile yıldız haline gelen ve bu ödülleri alan en genç kadın sanatçı olan Billie Eilish, dönüşümün en önemli simgesi haline geldi desek yanlış olmaz.

Cinsiyet eşitliğini savunan popüler bir platform olan Spotify, katıldığı etkinlikler, aldığı kararlar ve desteklediği projeler ile adından daha çok söz ettirecek gibi duruyor. Umarız bu çabaların karşılığında beklenen cinsiyet eşitliği de yaşanır.

https://pembeteknoloji.com.tr/grammy-odulleri-twitterda-bts-ile-one-cikti-23146/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz