Spotify lisans alacağını açıkladı!

0
283 Okunma
Spotify lisans

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), internet ortamında yayın lisansı olmadan yayın hizmeti yaptığını tespit ettiği, aralarında Spotify ile FOXplay’in de bulunduğu 4 internet sitesine 72 saat süre tanımıştı. Şimdi ise Spotify lisans alacağını duyurdu! Detayları haberimizde…

Spotify lisans

Spotify, sonunda lisans alacak!

Spotify lisansını alıp, Türkiye’de temsilcilik açacak! Bilindiği üzere RTÜK Netflix ve Amazon Prime gibi şirketlerle anlaşma sağlama da başarılı oldu. Fakat Spotify bir türlü lisansı için başvuruda bulunmamıştı. Bu nedenle RTÜK, yasa gereği, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve sulh ceza hakimliğinden ilgili yayın kuruluşları için erişim engeli isteyeceğini duyurmuştu. Türkiye’deki kullanıcılarını kaybetmek istemeyen Spotify lisans başvurusunu sonunda yaptı. Spotify ayrıca uyarıları dikkate alarak Türkiye’de temsilcilik de açacak.

Peki anlaşma nasıl sağlandı?

Edinilen bilgilere RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), İsveç merkezli dijital müzik platformu Spotify ile temasa geçti. Bu diyalog sonucu aldığı olumlu dönüşler sonrasında Spotify’ın lisans başvurusunda bulunup, ülkemizden çekilmeyeceği kesinleşmiş oldu.

İPhone 12 serisi bu akşam tanıtılacak!

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz