Instagram hashtag kullanımı değişiyor! İşte yeni dönem

0
221 Okunma

Popüler sosyal medya platformu Instagram sık kullanılan özelliği hashtag yani etiketler ile igili yeni bir döneme giriyor. Kullanıcıların ilgili gönderileri daha kolay bulmalarına imkan tanıyan bu özelliğin kullanımı yeni baştan tasarlanıyor. İşte kullanıcıları etkileyecek yeni dönemin ayrıntıları.

Instagram Etiket kullanımı yeni baştan tasarlıyor

Instagram hashtag etiket kullanımı

Instagram kendi blog hesabında yayınlanan içeriğe göre etiket kullanımı yeni bir döneme giriyor. Kullanıcıların daha fazla kişiye ve ilgili içeriklere ulaşmasına imkan sağlayan hashtag kullanımı yeni baştan yazılacak. Eskiden tek bir amaca hizmet eden etiketleri artık 3 farklı ana tema üzerinde toplanacak. Yeni dönemde karşımıza çıkacak 3 ana tema; Destekleyebilir, Sözünü Yay ve Bir Bağış Kampanyası Yarat. Kullanım amacınıza göre kategorilenen etiketler sayesinde artık hedeflere daha hızlı ulaşabileceksiniz. Özellikle yardım toplama gibi acil ihtiyaçlarınızı tek bir etiket kategorisinde daha hızlı şekilde yayabilirsiniz. Ya da daha fazla kullanıcıya ulaşmak için Sözünü Yay seçeneğini kullanmanız mümkün. Konu ile ilgili Instagram tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde;

“Bu yeni özellik ile, doğrudan etiketler aracılığıyla sosyal amaçlarla ilgili haberleri destekleyebilecek, bağış toplayabilecek ve yayabileceksiniz. Etiketler, uzun zamandır insanların Instagram’da desteklemek için yeni nedenler keşfettiği bir yerdi ve şimdi belirli hareketlerle ilişkili belirli etiketleri aradığınızda, onları destekleme seçeneğiniz olacak.”

WhatsApp beklenen sesli mesaj özelliği için yeni bir adım attı

Yeni dönem ile birlikte artık Instagram etiket kullanımı daha etkin hale gelecek. Henüz test sürecinde olan gelişmeyle ilgili detayları size aktarmaya devam edeceğiz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz