Spotify, Udemy’ye rakip oluyor! İşte yeni özellik

0
354 Okunma

2006 yılında hayatımıza giren Spotify, bugün dünyanın en popüler dijital müzik uygulamalarından birisi konumunda. Milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan platform, geniş kütüphanesi ile kullanıcılara yüksek deneyim sunuyor.

Son gelişmelere göre Spotify, artık sadece müzik dinlemek için girilen bir platform olmayacak. Öyle ki platform, eğitim içerikleri ile herkese bir şeyler öğrenme fırsatı sunmaya başladı. İşte yeniliğin detayları…

Dijital çağın getirdiği yenilikler ile eğitim artık geleneksel sınıf ortamlarından çıkıp internetin geniş alanlarına da yayılmış durumda. İnsanlar, internet ile saatlerce sürebilen çevrim içi eğitimlere erişip diledikleri konularda uzman hale gelebiliyor. Udemy gibi platformlar ise bu alanda öncülük ederken, son gelişmelere göre Spotify da eğitim platformları arasına katılıyor. Spotify, Birleşik Krallık'ta çevrim içi video eğitim hizmetini devreye aldı

Aktarılan bilgilere göre Spotify, BBC Maestro, Skillshare ve Thinkific şirketleriyle bir iş birliği yaptı ve Birleşik Krallık’ta eğitim videoları sunmaya başladı. Buna göre platforma müzik yapma, yaratıcı olma, sağlıklı yaşam ve iş dünyası ile ilgili eğitim videoları eklendi. Tabii tahmin edebileceğiniz üzere bunlar ücretsiz değil. Spotify, kullanıcılarına çevrim içi kurslar için iki dersi ücretsiz bir şekilde izleme olanı tanıyarak kursu satın alıp almama konusunda karar verebilmelerine imkan sağlıyor. Böylelikle şirket, daha fazla eğitim içeriği satmayı hedefliyor. 

Spotify, şu anda bu yeniliği test ediyor. Eğer şirket, beklentilerini tutturursa önümüzdeki dönemlerde daha fazla ülkede sunmaya başlayabilir. Hatta Premium aboneliği kapsamına bile girebilir. Bunu hep birlikte göreceğiz.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Spotify’ın kullanıcılarına eğitim videoları sunmasını nasıl karşılıyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

IOS 18 ile ana ekranınızı yeniden şekillendirin!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz