Su tüketimini azaltan akıllı musluk Delta VoiceIQ!

0
314 Okunma

Son yıllarda evlerimizdeki elektrikli aletler akıllı olmaya başladı. Artık ampullerimizi sesli komutlarla açıp kapatmamız mümkün ya da evimizin ısı kontrolünü tamamen akıllı termostatların eline bırakabiliriz. Şimdi sıra musluklara geldi. Musluklar ilk değişimi fotosel sistemi ile yaşamıştı. Delta tarafından geliştirilen mutfak armatür serisi ise sesli komutları algılayabilen VoiceIQ Teknolojisi’ni kullanıyor. Daha net bir deyişe akıllı musluk devri başlıyor.

Google Asistan ya da Amazon Alexa’ya bağlanan musluk bu sayede komutları algılıyor. Delta VoiceIQ ayrıca evdeki su tüketimini de takip ediyor. Özelleştirilmiş komutlarla istenilen miktarda su verebilen VoiceIQ böylece su tüketiminde aşırıya kaçılmasının da önüne geçiyor. Hatta kullanıcılar bir cezve su gibi ya da bir mama kabı su gibi belirli miktarda su tanımlaması yapabiliyor. 

Henüz piyasada olmayan akıllı musluğun yaz aylarında satışa çıkacak. Fiyatı ise ilerleyen aylarda belli olacak.

Kişiye göre özelleştirilebilen bu yeni teknoloji için Delta VoiceIQ armatür serisinden bir adet musluk almak ve uygun mobil uygulamayı akıllı telefona indirmek yeterli. Tahmin edeceğiniz gibi muslukla iletişimde bir başka akıllı cihaz köprü vazifesi görüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz