Tamamen dokunmatik ekrandan oluşan iPhone patenti

0
235 Okunma
iphone-patenti

Apple aldığı patentler ile tekrar gündem olmayı başarıyor. Yeni bir patent başvurusuna göre, tamamen dokunmatik bir ekrandan oluşan bir iPhone patenti alınmış olabilir. Apple tasarım konusunda katı kurallarıyla biliniyor olsa da bu şirket için oldukça radikal bir başvuru olarak görülüyor.

iPhone 9 uygun fiyatıyla ortaya çıktı!

Dev bir ekrandan oluşan çentiksiz iPhone patenti

Söz konusu patent görsellerine göre Samsung Edge benzeri orada gördüğümüz gibi kavisli bir ekran karşımıza çıkabilir. Çentik gibi ekranı küçülten detaylardan arındırılmış olan bu iPhone patenti başvurusu akıllara ön panelde yer alan tüm kısımların dokunmatik ekrana dönüşeceğini getiriyor.

iphone-patenti

Face ID’nin çalışması için bir iPhone’u dikey olarak tutmanız gereken günler sayılı olabilir. Eğer bu patent gerçeğe dönüşürse Apple tarafında oldukça radikal bir adım atılmış olacak. “Cam Muhafazalı Elektronik Cihaz” adıyla patent başvurusu yapıldığı aktarılan sızıntıda, farklı detaylarda bulunuyor. Örneğin, tamamen dokunmatik ekrandan oluşacak ön kısmın devam eden arka kısımlarında da ekran yer alabilir. Bu ise yukarıda örneğini verdiğimiz Samsung Edge benzeri bir tasarıma benzeyebilir.

iphone-patenti-01.jpg

Tuş detaylarından arındırılmış olan patentin, yanlarında yer alacak ekran detayından Wi-Fi veya uçak modu gibi detaylara ulaşılabileceği düşünülüyor. Oldukça ilginç duran bu patent başvurusu birçok Apple tutkununu heyecanlandıracak gibi duruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz