Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den ayçiçek yağı açıklaması

0
176 Okunma

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği saldırının ardından sosyal medya gündeminde Türkiye’de ayçiçek yağı stoklarının azaldığına dair paylaşımlar yayıldı. Tedirginlik yaratan bu haberlerin ardından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ayçiçek yağının yanı sıra temel gıda ürünlerinde de yeterli stok bulunmadığı iddialarına ilişkin Twitter hesabından paylaşım yaptı.

“Türkiye’nin yeterli miktarda stoku bulunmaktadır”

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır açıklamasında bulundu.

“Ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı yönünde paylaşılan bilgiler doğru değildir. Gerekli tedbirler alınmıştır. Ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyin. Endişe edilecek bir durum söz konusu değildir.”

Endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını ekleyen Bakan Kirişçi Türkiye’de ayçiçeği üretiminde son yıllarda önemli artışlar yaşandığını belirtti.

“Toplam ayçiçeği üretimimiz 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17 artmıştır. Ayçiçeği üretimindeki son yıllardaki artışa rağmen yurt içindeki tüketimin artması ve pandemi koşullarında artan talep nedeniyle ihtiyacımızın bir kısmı ithalat yoluyla karşılanmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan son gelişmeler yakından takip edilmekte olup, bitkisel yağ arzında sorun yaşanmaması için her türlü tedbir alınmaktadır. Bu kapsamda alternatif ülkeler ve alternatif yağ çeşitleri için gerekli çalışmalar yapılmış, ayrıca ayçiçeği yağ ihracatı da durdurularak, mevcut stokların yurtiçi tüketimi karşılayacak şekilde yönetilmesi sağlanmıştır”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz