TCL’nin yeni telefonu katlanmadan bir tablete dönüşebiliyor

0
578 Okunma

Çağımız telefon tasarımı bakımdan en zengin ve verimli zamanlarını yaşıyor. Şimdiye kadar yatay ve dikey olarak katlanabilen bükülebilir ekranlı telefonlar, çift ekranlı katlanabilir telefonlar ve arkalarında gizlenmiş ekranlı telefonları görüp deneyimledik. Fakat şimdiye kadar gördüğümüz çok sayıda katlanabilir telefonun aksine, TCL bu konsepti biraz değiştirmiş gibi görünüyor. Paylaşılan render görsellerine baktığımızda genişletilebilir bir ekran olduğunu görüyoruz.
Teknoloji sitesi CNET’ten Jessica Delacourt’un haberine göre TCL telefonun, sürekli esnek bir ekrana sahip olduğunu ve telefonun kaydırma mekanizmasını kullanarak ekranı çektiğinizde panelin direk açıldığını tahmin ediyor.

tcl-nin-yeni-telefonu-katlanmadan-bir-tablete-donusebiliyor-2

Bu yeni TCL telefonun katlanabilir ekranının nasıl olacağı hakkında 2 farklı tahmin var:

1- Birincisi TCL, mevcut tüm katlanabilir telefonları rahatsız eden kırışıklıkları ortadan kaldırabilir; ekran hiçbir zaman keskin bir katlamaya dayanmak zorunda değil. Ancak görüntülerden ekranın tam olarak nerede gizleneceğini söylemek zor olsa da, belki de telefonun sol yarıçapının etrafına dolanabilir.

2- Başka bir olasılık aslında biri diğerinin altında gizlenmiş iki ekran olması. Cihazı açtığınızda, tablet modundan telefonun normal yerine oturana kadar ekran dışarı çekilir. Fakat TCL’nin, genişletildiğinde cihazın merkezinde bir dikiş oluşturmadan bu mekanizmayı başarabileceğini hayal etmek zor. Bu durumda telefon aşırı derecede kalın olacak gibi duruyor.

Apple iPhone 9’u 31 Mart’ta tanıtacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz