Tehlikelere kalkan görevi görecek Xiaomi MIUI Pure Mode duyuruldu

0
237 Okunma
MIUI Pure Mode

Akıllı telefon pazarına hızlı bir giriş yaparak fiyat performans ürünleri ile kullanıcıların dikkatini çeken Xiaomi, yeni Pure Mode özelliğini duyurdu. İşte çok ses getiren Xiaomi MIUI Pure Mode hakkındaki detaylar.

Xiaomi MIUI Pure Mode nedir?

MSA durduruldu hatası

Akıllı telefon pazarının liderleri arasında yer alan Xiaomi; kullanıcılarının güvenliğini önemseyerek yeni bir özellik duyurusu yaptı. Android işletim sisteminin getirdiği açık yapıdaki işletim sisteminden kaynaklanan bazı güvenlik problemleri artık Xiaomi kullanıcıları için sorun olmayacak. MIUI Pure Mode, kullanıcılarını dış tehditlere karşı korumaya hazırlanıyor. Android işletim sisteminin temel yapısından dolayı telefonlara uygulama üretmek bir derece daha kolay olabiliyor. Bu sebeple herhangi bir önlem alınmamış uygulamalar, kullanıcılar tarafından dış kaynaktan yükleniyor. Yeni mod sayesinde artık Xiaomi telefonlara; Play Store dışındaki herhangi bir kaynaktan uygulama yüklemek mümkün olmayacak. Aslında burada amaç kullanıcıların uygulama yüklemesinden çok; yüklenene uygulamaların arka planda telefonunuza gizli yükleyeceği uygulamaları engellemek.

WhatsApp mesajlaşmayı pratik hale getirecek yeni özeliğe kavuştu!

Android işletim sisteminin temel mantığı kullanıcıları dış tehditlere karşı bir miktar açık bırakıyor. Bu saldırılara karşı kullanıcılar artık daha güvende olacak. Bu yeni modu güvenlik sebebi ile endişe yaşayanlar için oldukça elverişli görünüyor. İsteğe bağlı şekilde kullanabileceğiniz MIUI Pure Mode, kullanmak istemediğinizde devre dışı bırakılabilecek. Bu seçenek,  Play Store dışında bir uygulama yüklemek istediğiniz de özelliği devre dışı bırakarak bilinçli olarak uygulama yüklemeniz mümkün.

Şimdilik test edilen özellik yakında birçok Xiaomi, Redmi ve POCO cihazlarda kullanılmaya başlanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz