18 yaş altı için sosyal medya yasakları gündemde!

0
87 Okunma

Gençler için sosyal medyanın zararlı olup olmadığı sürekli olarak tartışılan bir konu. Son olarak ortaya çıkan kurallar da bunu doğrular cinsten. Facebook ve Instagram şu sıralar 18 yaş altı kullanıcılar için bazı yasaklamalara gidiyor.

Söz konusu kararın alınmasındaki en önemli sebep, bu platformların kişisel veri paylaşmaya teşvik ediyor olması. Sosyal medyada beğeniler, kullanıcıların profilleri oluşturmasına yardımcı oluyor ve onları günlük olarak fotoğraf ve video çekmeye teşvik ediyor. Bu da ileride bağımlılık yaratıcı bir durum yaratıyor.

İngiltere Bilgi Ofisi (ICO) şu sıralar şirketlere, yaş konusunda kullanıcıların doğru bilgi vermesini sağlamaları amacıyla baskı yapıyor. Ve kurum bununla ilgili maddeler halinde bir teklif hazırlayıp, şirketlere sunmaya hazırlanıyor.

Sosyal medya platformlarına yapılan öneriler şu şekilde:

Gizlilik ayarları varsayılan olarak yüksek olacak.

Her girişten sonra konum takibi özelliği kapalı olarak varsayılan olacak ve ne zaman etkinleştirildiği açıkça belirtilecek.

Çocukların velilerden izin almaları sağlanacak

Kişisel verilerin nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler verilecek

ICO, söz konusu teklife uymayan firmaların 20 Milyon Euro (17,2 Milyon Pound) para cezasına veya firmaların cirosunun yüzde 4’ü oranında ceza verebileceklerini belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz