Teknolojinin Kadın Liderleri Ödülleri sahiplerini buldu

0
396 Okunma

Microsoft’un Habitat Derneği ile iş birliği içinde hayata geçirdiği Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının bu yılki kazanan isimleri belli oldu.

Teknolojinin Kadın Liderleri ödüllerini aldı

Bu yıl 6. kez düzenlenecek Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasında 7 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu. Türkiye’nin her yerinden, her yaştan yüzlerce başvuru yapıldı. Microsoft olarak, teknoloji sektörünün dünyayı geliştirecek inovasyonlar üretmesinde cinsiyet eşitliğinin önemli bir rolü olduğuna inanmakta. Teknoloji alanında başarılı kadınları öne çıkarmak için düzenlenen yarışma, başarı hikayeleriyle ilham veren kadınları bu yıl da desteklemeye devam etmektedir.

Türkiye’nin dijital dönüşümünü güçlendiren teknoloji odaklı iş ve eğitim faaliyetlerinde bulunan tüm kadın girişimcilere açık olarak düzenlenen yarışmada jüri oylamaları gerçekleşti. Yılın en iyi projeleri arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda birinciler seçildi.

teknolojinin-kadin-liderleri-odulleri-sahiplerini-buldu-1

Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan kadınların başarı hikayelerine ayna tutmayı, bu hikayeleri geniş daha kitlelere duyurmayı, başarılı kadınları yetiştiren üniversiteleri, onları destekleyen şirketleri ve kadınlarla birlikte yürüyen erkekleri görünür kılmayı hedefleyen ödül töreninde 2017’de 5 bölüm birinciliği alan Fulya AKKAYA Juri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

teknolojinin-kadin-liderleri-odulleri-sahiplerini-buldu-2

Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasında birinci olarak Jüri Özel ödülü alan isimler ve projeleri:
  • Engelleri Aşan Kadın – Belgüzar AKSOY GÜRER
  • Genç Teknoloji Yıldızı (Üniversite) – Şeyma ALAN
  • Juri Özel Ödülü – Fulya AKKAYA
  • Yılın Başarılı Kadın Eğitimcisi  – Tuğçe ÇAPIK
  • Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Lider – Sertaç YERLİKAYA
  • Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi – Z. Balca YILMAZ
  • Genç Teknoloji Yıldızı (Lise) – Belfu BERKOL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz