Dünyanın en popüler arama motoru Google, kaç yaşında?

0
577 Okunma

Google içerisinde günde yaklaşık olarak 8,5 milyar arama yapılıyor. Dünyanın en popüler arama motoru Google’ın kapsamını her geçen gün arttırıyor. Başlangıçta bir arama motoru olarak kendini tanıtan şirket, kuruluşundan bu yana son derece büyüdü. Google, ayrıca YouTube’un sahibidir ve ardından Android’i satın alması , şirketin Google Pixel akıllı telefon gibi ürünlerle telefon pazarında kendisini kurmasını imkan sundu. Peki ya bu köklü şirket şuan itibariyle kaç yaşında?

Google Babalar Günü’nü unutmadı

En popüler arama motoru unvanını uzun bir süredir kaybetmeyen Google, kaç yaşında?

Google Inc., Sun Microsystems’in kurucu ortağı Andy Bechtolsheim’ın 100.000 dolar değerindeki yatırımı ile birlikte, 4 Eylül 1998 tarihinde Larry Page ve Sergey Brin tarafından kuruldu. Geçmişe göre, Page ve Brin , Google’ın ilk halka arzı için 29 Nisan 2004’te başvurdu. Şirket, Ağustos 2004 tarihinde halka açıldı.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında gerçekleştirilen araştırmalara göre internet üzerinde yaklaşık olarak 1,88 milyar web sitesi bulunuyor. Google’ın bunların ne kadarına indeksleme yaptığı kesin olarak belli değil ancak, aramalar üzerinden bu siteleri erişilebilir hale getirdiğini unutmamak lazım.

Arama motoru olarak hayatımıza giren Google, aslında ilk olarak Stanford Üniversitesinin web sitesinde yayın hayatına başlamıştı kısacası arama motoru, erişime ilk açıldığı noktada bir üniversitenin arama motoru olarak görev yapıyordu. Kısa bir zaman içerisinde farklı üniversitelerin de popüler arama motoru olan Google, kısa bir zamanda artık üniversitelerden bağımsız bir platforma dönüştü.

2022 yılı itibariyle 24 yaşında olan popüler arama motoru, ilerleyen süreçte sizce nasıl karşımıza çıkacak? Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz