Telefonların aktivite izleyicileri kanseri yenenlere yardım ediyor!

0
46 Okunma

Son zamanlarda yapılan yeni bir çalışma, akıllı telefonlardaki etkinlik izleyicilerin ve adımsayarların kanser hastalığını yenmiş kişiler için faydalı olabileceğini ortaya koydu. Cihazlar egzersiz kayıtlarını tutabildiği için beklenmedik durumlarda sağlık ekipleri ile bir iletişim aracı olarak da kullanılabiliyor. 

Wilmot Kanser Enstitüsü araştırmacıları bir ile altı ay arasında değişen sürelerde 1.450 hastayı takip etti. Bildiğiniz gibi hızlı yürüyüşler yapmak ve hafif egzersiz antremanları sağlık ile ilgili risk faktörlerini aza indiriyor. Bunun için de akıllı telefon uygulamaları ya da fitness takipçileri oldukça büyük öneme sahip. Çünkü kişiyi kontrol altında tutuyor. Kişi kendi takibini yapmakta zorlandığı zaman imdada yetişiyor. Kanserden kurtulmuş kişilerin kalp hastalıkları, hipertansiyon, diyabet ya da kemik hastalıklıları için uzun vadede risk taşıdığını unutmamakta fayda var.

Çalışmada kullanılan aktivite cihazlarının kişilere yardımcı olduğu net bir şekilde ortaya çıktı. Bu araştırma aktivite takipçilerinin insanları hareket etmeye teşvik ettiğini ve kanserden kurtulan hastaların bu şekilde gün içinde daha fazla hareket ettiğini ortaya koydu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz