Telefonunuzu ne sıklıkta yeniden başlatmalısınız?

0
383 Okunma

Akıllı telefonlar birçoğumuzun vazgeçilmezi. İş, aile, eğitim, sağlık gibi bir çok konuda ihtiyaç duyduğumuz telefonlara gereken özeni gösteriyor muyuz? Özenden kastımız telefonu düşürmemek veya su ile temas ettirmemek değil. Düzenli olarak yapabileceğiniz, akıllı telefonunuzun ömrünü uzatacak basit bir şey var. Telefonu yeniden başlatmak…

Uzmanlar, akıllı telefonunuzu düzenli olarak kapatmanın, telefonunuzun yaşlandıkça performansının ne kadar iyi olacağını büyük ölçüde etkileyebileceğini söylüyor. Bu durumda kullanıcılar telefonu ne sıklıkta yeniden başlatılması gerektiğini merak ediyor.

Akıllı telefonunuzu ne sıklıkla yeniden başlatmalısınız?

Akıllı telefonlar, genel olarak konuşursak, her zaman açık kalacak şekilde tasarlanmıştır. Elbette zaman zaman telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekir. Uzmanlar haftada bir kez olmak üzere telefonu kapatıp yeniden başlatmayı doğru buluyor. Bu işlem telefonunuzun çalışma hızını ve güç tüketimini iyileştirecektir. telefonunuzu-ne-siklikta-yeniden-baslatmalisiniz-1Yakın zamanda Reader’s Digest’te yayınlanan bir makaleye göre, telefonunuzu haftada en az bir kez yeniden başlatmak hafızayı korur, çökmeleri önler, daha sorunsuz çalışır ve pil ömrünü uzatır. Peki kapatmak mı daha iyi yoksa yeniden başlatmak mı diye soracak olursanız; Akıllı telefonunuzu kapatmak, cihazın günlük olarak kullandığınız tüm uygulamalar tarafından işletim sisteminde dolaşan artıkları, kod kırıntılarını temizlemesini sağlar. Telefonu yeniden başlatmak ise, açık uygulamaları ve bellek sızıntılarını temizler ve pilinizi tüketen her şeyden kurtulur.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz