Google Chorme geçmişinizi düzene sokacak özelliği kullanıma sundu

0
541 Okunma
Google chrome arama yolculuğu ön başlık

Google Chrome bir süre önce Journeys adından bir özelliğin duyurusunu yaptı. İçlerinde Türkçe dil desteğinin de yer aldığı bu özellik; Türkiye için aktif edildi. Türkçe karşılığı “Arama Yolculukları” olarak belirlenen özellik henüz tüm kullanıcılara sunulmadı. Fakat erken kullanmak isterseniz birkaç adım ile özelliği aktif edebilirsiniz.

Twitter beklenen özellik için kolları sıvadı!

Google Chrome Arama Yolculukları özelliği

İsminden de anlaşılacağı üzere geçmişiniz ile ilgili olan bu özellik; tüm geçmişinizi derleyip toparlayacak. Normalde liste şeklinde ve karmaşık olarak sunulan geçmiş bilgileri, bu özelliğin aktif edilmesi ile gruplara ayrılarak daha düzenli bir hal alacak. Örneğin Pembe Teknoloji sitesinde gezindiğiniz haber sekmelerini geçmiş ekranında tek bir kategoride görebileceksiniz. Bu sayede geçmişe dönük aramalarınız da daha kolay olacak. Örnek ekran görüntülerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Arama yolculukları özelliği sayesinde artık geçmiş sekmeniz daha düzenli olacak. Görselde de göründüğü gibi bir başlık altında toplanan bu yeni yapı, listeler arasında kaybolmanızın önüne geçecek. Özellik henüz tüm kullanıcılar için aktif edilmedi. Fakat kullanmak istiyorsanız bu özelliği birkaç adım ile aktif edebilirsiniz.

Google Chrome Arama Yolculukları özelliği nasıl aktif edilir?

  1. Google Chrome’a giriş yapın.
  2. Arama butonuna chrome://flags/ yazın ve aratın.
  3. Bu alanda karşınızda listelerce özellik çıkıyor. Üst kısımda yer alan arama kutusuna Journeys yazın ve aratın.
  4. Karşınıza iki tane seçenek çıkacak. Bu iki seçeneği Enable olarak tercih edin.

Bu adımlardan sonra Google Chrome ekranı kapanıp tekrar açılacak. Artık geçmiş sekmesine giderek Arama Yolculukları özelliğinden faydalanabilirsiniz.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz