Telefonunuzun rengi sizi ele veriyor!

0
217 Okunma

Günümüzde yalnızca ‘alo’ demenin ötesine geçen telefonlar, akıllanması ile birlikte eskiden hayal olan birçok şeyi yapabilir hale geldi. Telefonların yaşadığı bu evrim onları aynı zamanda bir moda aksesuarı haline getirdi. Doğal olarak tüketiciler cep telefonu satın alınırken renk faktörüne daha fazla dikkat eder oldu. Arama motorları verilerine bakıldığında ‘En popüler cep telefonu rengi hangisi?’ sorusunun sıkça sorulmuş olması da bu durumun en net kanıtı. Ancak dikkat edin, telefonunuzun rengi etrafınızdakilere kim olduğunuzu söylüyor olabilir!

İnsanlar en popüler cep telefonu rengini merak ediyor ve satın alma tercihlerinde bunu göz önünde bulunduruyor.

Peki, telefonunuzun rengini seçerken, sizin hakkında neler söylediğini hiç düşündünüz mü? Çok tahmin edilebilir bir şey olmasa da cep telefonu rengi sahibinin kişiliği hakkında önemli ipuçları veriyor. 

Renklerin detaylarına girmeden önce Phonearena tarafından yapılan ankette en popüler telefon renginin siyah olduğunu hatırlatalım. Yani, tüketicilerin önemli bir kısmı cep telefonu satın alırken siyah rengi tercih ediyor. 

Psikologlar renk seçiminin, kişinin zihninde neler olduğunu açığa vurduğunu söylüyor. 

Renklere göre kişilik analizi

Camgöbeği, siyah, beyaz ve fuşya renk seçenekleri olan bir akıllı telefonu ele alalım. Bu seçenekler arasında tercihini camgöbeğinden yana kullananların çok fazla düşünen, filozof ruha sahip kişiler olduğu söyleniyor. 

Camgöbeği renginde Nokia Lumia 900

Beyaz ise daha çok sofistike kişilerin tercihi oluyor. Bakımı ve temizliği zor olan beyaz rengi seçenlerin kendilerine yüksek standartlar koydukları, aynı zamanda saf, temiz ve masum bir yanlarının olduğuna işaret ediyor.

Fuşya rengini genellikle kadınlar tercih ediyor. Bu rengi seçen kişiler askeri disiplinle naifliği birleştiren yapıya sahip. Pembeye benzeyen rengin daima karanlık bir yanı da var.

Son olarak, tüketicilerin önemli bir kısmının tercih ettiği siyah. Siyah rengini tercih eden kişinin hayatını akışına bırakarak yaşadığı söyleniyor. Ayrıca siyah tercihi kişideki teknolojik bilgiye de işaret ediyor. Siyah rengi seçen kullanıcılar yaşamlarında koruyucu rolü üstlenmekten hoşlanıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz