Telegram nedir? WhatsApp ile farkı var mı?

0
999 Okunma
telegram nedir

WhatsApp’ın son güncellemesi bir çok kişinin kafasını karıştırdı. Yeni hizmet koşullarını ve gizlilik ilkelerini kabul etmek istemeyen veya bunlardan rahatsız olan kullanıcıların gözü başka bir mesajlaşma uygulaması aramaya koyuldu. Son yıllarda WhatsApp’a rakip olarak görülen Telegram ilk akla gelen isimlerden oldu. Peki Telegram nedir? ve Telegram nasıl kullanılır?

Telegram nedir ve  nasıl kullanılır?

telegram nedir

Rus programcı Pavel Durov tarafından oluşturulan Telegram, anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma servisidir. çoklu platform desteği sunan bu servis, güvenlik konusunda da oldukça tedbirli davranıyor. Aylık 400 milyon aktif kullanıcıya sahip mesajlaşma servisi Android ve  iOS cihazlarda ücretsiz olarak kullanılabiliyor. WhatsApp gibi görüntülü ve sesli arama özelliği de bulunan uygulamanın görsel mesajları daha kaliteli gidiyor. Bunun yanı sıra video içeriklerinizi de daha uzun gönderebileceksiniz. Her geçen gün eksisklerini kapatan ve bir çok yeni özellik yayınlayan Telegram’ın güncellemelerinden hızlı şekilde verim almak için “Deneysel Özellik” seçeneğini tercih edebilirsiniz.

WhatsApp yeni hizmet koşulları neleri içeriyor?

Uygulamayı marketlerden cihazınıza indirdikten sonra isim soyisim ve telefon numarası bilgileri ile kaydolabilirsiniz. WhatsApp ile hemen hemen aynı adımları uyguladığınız Telegram’ın bilgisayar üzerinde de kullanabileceğiniz sürümü mevcut. Ayrıca Telegram üzerinde 2GB’ a kadar veri gönderebilir ve alabilirsiniz.

Telegram güvenli mi ?

Mesajlaşma uygulamaları genellikle uçtan uca şifreli olarak haberleşme sağlar. Fakat WhatsApp’ın son güncellemesinden sonra verilerin güvenliği konusunda herkes tedirginlik yaşıyor. Telegram’da ise böyle bir dezavantaj bulunmuyor. Mesajlar hala çift taraflı olarak şifreli ve güvenli.  Telegram özel sohbetleri, kendi kendini imha eden mesajlar, gizli mod klavyesi özelliği ve isteğe bağlı güvenlik katmanı bir adım öne çıkıyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz