Televizyon karşısında uyumanın hayatımıza etkisi nelerdir?

0
643 Okunma

Çok yorucu bir gün geçirdiniz. Gün sonunda televizyona bir göz atayım derken TV karşısında uyuya kaladınız. Bunu alışkanlık haline getirmeniz sağlığa ciddi zararlar vermekte. Bu içeriğimizde sizler için televizyon karşısında uyumanın hayatımıza etkilerinden bahsettik.

Obezite ve diyabete neden oluyor

İyi bir gece uykusu, sağlığınız için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri. Birçok insan televizyon açıkken uyumanın uykuya dalmaya yardımcı olduğunu düşünüyor. Ancak uzmanlar genellikle bunun iyi bir fikir olmadığını düşünmekteler. Televizyon açıkken uyumak mavi ışığa maruz kalmanızı artırır ve bu da obezite, diyabet ve diğer sağlık sorunları riskinizi artırabilir.

televizyon-karsisinda-uyumanin-hayatimiza-etkisi-nelerdir-1

Vücudumuzda bulunan Melatonin, uyumamıza yardımcı olan bir hormondur. Daha açık olmak gerekirse Melatonin, vücudunuza dinlenme ve günün ardından toparlanma zamanının geldiğini gösteren şeydir. Mavi ışık üreten TV‘ler ve diğer cihazlar melatonin miktarını azaltmaktadır. Bu, beyninizin gece mi gündüz mü olduğunu ayırt etmesini zorlaştırabilir. Beyniniz gecenin ortasında hala gündüz olduğunu düşündüğünde, uykuya dalmayı ve uykuda kalmayı çok zorlaştırabilir.

televizyon-karsisinda-uyumanin-hayatimiza-etkisi-nelerdir-2

Uzmanlar, TV izlemenin veya TV dinlemenin beyninizi çok fazla uyardığını söylüyor. TV’yi yanıp sönen ışıklar, sesteki değişiklikler, yeni uyarılar ve daha fazlası gibi şeylere açık bıraktığınızda sarsılarak uyanmanıza neden olabilir. Beyniniz uyarı aldığında, aktif kalacaktır. Aktif bir beyin, kapanmayan ve uykuya dalmayı inanılmaz derecede zorlaştıran bir beyindir. Beyniniz uyarıldığında, vücudunuzun gerçekten ihtiyaç duyduğu derin uyku değil, uykunuzun huzursuz olmasına neden olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz